Erzurum Oyunu Linçleniyor

Bannerlord çıkar ve eksikleri vardır, oyun hakkında üzerine basa basa ÇÖP denilir, forum:
Evet çok doğru.

CTRL+C / CTRL+V long dark kopyası yapıp bir cami modeli ve saz.mp3 eklersin, forum:
''Bu kadar ağır eleştiri yapılmamalı''
 
Arkadaşlar keşke açıklamaları düzgün okusaydınız. Burada Jahrein eleştiri yapmıyor, yalan söylüyor. Yapımcı da bunu dile getiriyor. Şimdi burada uzun uzun açıklamayacağım. Gidin yukarıya, tekrar okuyun yazıları.

Eğer Jahrein oyunu eleştirecek olsaydı, "Diğer oyunlara çok benziyor.", "Özgün içerikler yok." gibi cümleler kurup oyunu iade ederdi. O yapımcı o uygulama için ne kadar çalışmış? Umrunda değil tabii. Ama bir bakıyorsun onu eleştirdiklerinde bir anda atarlanıyor. Hele bir de 1 haftada yapabileceğini söylemek? Bu eleştiri değil arkadaşlar. Bu tamamen hakaret. Yazık.

Daha oyuna başlamadan takipçilerine iade süresini soruyor. Bu size normal mi geliyor? Daha oyuna başlamadan bunu sormak cidden ayıp ve eleştirilerinin gerçekçiliğini yerlere indiriyor. Yazık.

Bakın ben oyunu Türk oyunu diye savunmuyorum. Bu görüş yüzünden Zula da uçup gitti. Bence ırkçılık sayılmalı hatta bu Türk oyunu, İngiliz oyunu hitapları. Sırf aynı topraklarda yaşadığınız için muhteşem bir oyunu kötüleyip, çöpten ibaret olan bir Türk oyununu yüceltemezsiniz. Bu benim fikrimdi. Yani oyunu Türk oyunu olduğu için savunmuyorum. Yazık.

Din konusu da üzücü bir mesele. Açıkçası ben izlenme bile vermem ona. Bir de dine çok bağlı olduğunu anlatan, bütün gün başkalarının ibadetine, başkalarının ahlakına karışmaktan kendi ibadetini bile yerine getirmeyen sözde Müslümanlar bulunuyor onun takipçilerinin arasında. Yazık.

Oyunu ben de beğenmedim aslında. Ama bir insanı yeteneğinden, kabiliyetinden dolayı linçlemek, insanlık değildir. Ayıp ediyorsunuz. Oyun zaten yeni çıkmış. Adam eleştirileri bekliyor sadece. Zaten iade edebiliyorsunuz paranızı, satın alın beğenmezseniz iade edersiniz. Bu ne saçmalık ya? Paranız çöpe mi gidiyor acaba iade ettikten sonra? Her oyun daha yeni erişime sunulduğu zaman harika mıydı? Tekrar söylüyorum. Yazık.

Neden Jahrein'i savunduğunuzu da anlamıyorum. Adama bildiğiniz bağlanmışsınız. Ufacık bile sorgulama belirtisi yok sizde. Bazı şeyleri sorgulasaydınız, çoktan çoğu şeyi aşmıştık. Yine dine gireceğim. Avrupalılar kaç yıl önce reformlarla, devrimlerle sorgulamaya yöneldi, bizim insanlarımız ise Kur'an'ın kapağını bile açmadan internete ne olduğunu yazıp, insanlara Müslümanlık taslayan insanlarla dolu. Cidden tek yapmanız gereken şey, sorgulamak. Yazık.

Niye bu kadar patladım, ben de bilmiyorum ama cidden burada gelip Jahrein'i savunmayın hiçbir gerekçe göstermeden. Hani savunmanızın gerekçesini gösterip savunsanız, Amenna. Ama gelip burada "Jahrein haklı arkadaşlar." yazıp gitmek insanları düşünmeye yöneltmiyor. Sadece insanın fikrini değiştiriyor. İnsan zekası o kadar geri olduğu için biri birinin tek kelimeyle tüm hayatı boyunca inandığı şeye inancını koparabiliyor. Yapmayın arkadaşlar. Özgün fikirleriniz olsun. Sürü psikolojisinde kurban olarak gidersiniz. Yapmayın. Cidden yazık.
 
Fatiha'yı bilmeyen bir insandan ne beklersin ki? Açıkçası ben izlenme bile vermem ona. Bir de dine çok bağlı olduğunu anlatan, bütün gün başkalarının ibadetine, başkalarının ahlakına karışmaktan kendi ibadetini bile yerine getirmeyen sözde Müslümanlar bulunuyor onun takipçilerinin arasında.
Bu yaptığınızın, başkalarının ibadetine ve ahlakına karışmak olduğunun farkında mısınız? Eleştirdiğiniz şeyi kendiniz yapıyorsunuz, kendi inancınıza ibadetinize bakın. Bir insanın Fatiha bilmemesi ayıp bir şey değil, sizi de hiç ilgilendirmez zaten.
 
Din konusu da üzücü bir mesele. Fatiha'yı bilmeyen bir insandan ne beklersin ki? Açıkçası ben izlenme bile vermem ona. Bir de dine çok bağlı olduğunu anlatan, bütün gün başkalarının ibadetine, başkalarının ahlakına karışmaktan kendi ibadetini bile yerine getirmeyen sözde Müslümanlar bulunuyor onun takipçilerinin arasında. Yazık.

Tamamdır, seninde esas derdini anlamış olduk.
 
Şu an bir oyun geliştirmekle uğraşıyorum, ekibimle aramda bir problem çıkmazsa bir yıl içerisinde oyunu bitirmeyi planlıyoruz. Erzurum oyunu çok şahane grafiklere sahip bir oyun değil ve ayrıca yapması aylar yıllar sürecek bir oyunda değil. Bunlar bize oyunu linçleme hakkı vermez. Ama firma yapıcı eleştirileri kaldıramayınca gerçekten linçlenmeyi hak etti. Cyberpunk 2077 de ağır linç yedi ama CDPR çıkıp eleştirenlere sövmeye yakın derecede ithamda bulunmadı hatasını kabullendi. Yukarıda yazdıklarımı pek toparlayamadım uzun lafın kısası yapımcı firma eleştirilere açık olmalıydı çünkü bu sektörde yeni ve hatalarının olması normal ama gururuna yediremedi.

Peki sen neden Jahrein'e hiç değinmiyorsun bile? Sadece yapımcıya kaymışsın. Biz de biliyoruz yapımcının hatalı olduğunu. Ama sadece yapımcıya kaymak, taraf tutmakla aynı şey. Yapmayın arkadaşlar.
Bu yaptığınızın, başkalarının ibadetine ve ahlakına karışmak olduğunun farkında mısınız? Eleştirdiğiniz şeyi kendiniz yapıyorsunuz, kendi inancınıza ibadetinize bakın. Bir insanın Fatiha bilmemesi ayıp bir şey değil, sizi de hiç ilgilendirmez zaten.

Birazdan neden öyle dediğimi anlatacağım ve size cevap vereceğim ama 1 saatlik bir işim var. 1 saat sonra burada olacağım. Bu arada gerçekten iyi koymuşsunuz bana. Ağzınıza sağlık, güzel açık verdim. :D Ama 1 saat sonra falan gelip yazacağım size, beklerseniz sevinirim. :)
 
Tamam oyun pek güzel değil ama Türkiye'deki oyunların hali ortada böyle gelişeceğiz ama Jahrein yüzünden bu oyunu geliştiricisi devam ettirmez bence olumlu yorum yapsaydı oyun gelişebilirdi.
Hocam işte Türk oyun sektörü firmaların parası çok, oyun yapabilen kabiliyetli kişi sayısı çok, yapılan oyun kötü ama reklamını sağır sultan bile duyuyor.
 
Hocam işte Türk oyun sektörü firmaların parası çok, oyun yapabilen kabiliyetli kişi sayısı çok, yapılan oyun kötü ama reklamını sağır sultan bile duyuyor.

Gerçekten oyundan çok reklama para veriliyor, ne kadar ironik. Youtube'a giriyorum Zula reklamı, Twitch'e giriyorum herkes Erzurum oynuyor. Ne kadar boş işler...
 

Geri
Yukarı