RX 5700 XT mining değerleri

Dönsen bile garanti dışı kalıyormuş galiba hocam öyle diyorlar
Doğru olabilir ama garanti karşılıyanda var karşılamayanda yaşamadığım içinde bir şey söyleyemiyorum zaten bios yazılımından anlayabiliyorlar mining yapıp satanlarda biostan silip o şekilde satıyor.Mining bios üzerinden modlama yapıldığında veya firma anlarsa garanti dışı oluyor.Bios reset ve sıfırlama işe yarıyor mu garantide bilemiyorum.
 
5700 XT Pulse var bende de. Deneme amaçlı lolminer kurdum, 1 tam gün boyunca kazım yapmadım. UV yapıp Core memory düşürdüm fakat şu an ayarları hatırlamıyorum. 51-52 MH/s civarında alıyordum. Akşam eve geçince ayarları ve değerleri atarım.

Buraya yazma nedenim aslında kartın sıcaklık değerleri. GPU ve Junction sıcaklıkları gayet normal fakat memory sıcaklığı ayar öncesinde 100-102°C iken ayardan sonra 88°C civarında sabitlendi. 4-5 aylık vadede bu sıcaklık değeri karta ne kadar zarar verir?
Aşağıda parantez içindeki değerler Radeon yazılımdaki ilgili parametreler

GPU Clock: 1333 mHz (-33)
GPU Voltaj: 812 mV
VRAM Clock: 1816 mHz (104)
Güç tüketimi: 97-98W (-14)
Fan Hızı: Sıcaklığa bağlı olarak %70 seviyelerinde

Kazım değerleri ve sıcaklıklar aşağıdaki gibi:

1614884332817.png
 
Son düzenleme:
Hocam şimdi fark ettim. Paylaştığım resimde sadece MSI Afterburner kısmı görünüyor. O ayarları kullanmıyorum önceki denemelerden kalan ayarlar orası. Ayarları Radeon üzerinden yapıyorum. Güncel halini paylaşayım şu anda 95W ile 52-53 MH/s değer veriyor kart. Claymore uygulamasını buradan edinebilirsiniz. Eki Görüntüle 885409

Aynı değerleri yapıyorum ancak WattMan hatası alıyorum 2 dakika sonra: S neden acaba sadece ben lolminer kullanıyorum yardımcı olacak arkadaş var mı?
 
Son düzenleme:
Aynı değerleri yapıyorum ancak WattMan hatası alıyorum 2 dakika sonra: S neden acaba sadece ben lolminer kullanıyorum yardımcı olacak arkadaş var mı?
Her kart ayarı farklı oluyor. Deneme yanılma ile kartınıza uygun ayrı bulmanız gerekiyor. Aynı ayarları hala kullanmaktayım. 14 gündür kesintisiz hata vermeden kazıma devam ediyor.
 
Eğer riglerim olsaydı, kesinlikle modlardım hocam. Ama bilgisayarımı başka işlerde de kullanmaktayım. Evet mining yatırım yapıldığında bugünlerde güzel getirisi oluyor. Ama ben sistemimde bir aksaklık yaşamamak için mod atmıyorum çünkü bir tane ekran kartım var.
Mining hakkında da çok bilgim yok. 15 gün doldurmamışımdır. Rig kursaydım mod atardım, çünkü sadece o iş için kullanacaktım. Genel olarak mod atıyor miningciler bazı kartların modları var internette. 58-60 hashrate ile daha hızlı gelir elde ediliyor sonuçta. Profesyoneller kendi anakartlarını basıyorlar. Belki daha yüksek alanlar bile vardır. Eğer mining dışında fazla bir beklentiniz yoksa sistemden şu anlık modlamada fayda var bence hocam.

Hocam bana bir yardım eder misiniz? OC için.
Stock bu değerleri alamazsınız zaten ben modlama Windows üzerinden yapmıştım modlamayı sadece 5700XT mh üzerinden yaptım yani extra bir sayı vermedim ya da voltaj ellemedim OC ayarlarım bile Max değil yani VRAM ayarım kapalı ben 61 mh çektiğimde oldu ama çok da zorlamak istemedim teamredminer Console kodlamasıyla bu mh çıkabiliyorsun ben şu an böyle kullanıyorum. Voltaj düşürüp sıcaklığı iyice düşürebilirim ama o işlere çok girmek istemedim bu işlerde en sıkıntılı olanı voltajla oynamaktır. Belli bir sürede sonra BIOS sıfırlarım ve bağıntıyı silerim diğer türlü bir sıkıntı olursa garanti karşılamıyor. Binance üzerinen yapıyorum Hive OS'la daha iyi değerler alanlar oluyor ama ben Hive OS BIOS atmak istemedim çünkü resetlemesi sıkıntılı bende 1 haftadır yabancı kaynaklardan falan baka baka bilgilendim ama yine soruyorum forumlara daha iyi bilenler oluyor.

Hocam ayarlarınızı paylaşır mısın?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı