Oyunlar hangi diske depolanmalı?

Eğer kaliteli bir HDD almaz iseniz oyunlarınız takılır. Bende senin gibi düşünüp 256gb SSD ve 500gb HDD aldım. SSD direk doldu. HDD'deki oyunları oynarken can çekişiyorum. Kaplama sorunları, harita yüklenirken yüksek FPS alsan bile kasmalar.
 
En üsttekini almanızı öneririm.
 
Oyunları SSD'ye yüklemek(Birde M.2 ise) oyun içerisindeki yükleme süresini 10-20 kata kadar kısaltabilir. Bu da gerçekten mükemmel bir şey.

8TB disk çok fazla. Bir de sadece oyunlar için kullanacağım diyorsunuz. Ben şunu savunuyorum: diskiniz ne kadar büyük olursa ilerde beklenmedik bir anda bozulursa kaybedilen veri çok kadar çok olur.

1300 liraya 8TB fiziksel disk alacağınıza 350 liraya 1TB bir disk alın. Artan parayı da 250 GB SSD'nizin kapasitesini artırmak için kullanın. Bilmiyorum M.2 SSD kullandınız mı ama son 20 sene içerisinde aldığım en mantıklı bilgisayar parçası diyebilirim.
 
Oyunları SSD'ye yüklemek(bir de M.2 ise) oyun içerisindeki yükleme süresini 10-20 kata kadar kısaltabilir. Bu da gerçekten mükemmel bir şey.

8TB disk çok fazla. Bir de sadece oyunlar için kullanacağım diyorsunuz. Ben şunu savunuyorum: Diskiniz ne kadar büyük olursa ileride beklenmedik bir anda bozulursa kaybedilen veri çok kadar çok olur.

1300 liraya 8TB fiziksel disk alacağınıza 350 liraya 1TB bir disk alın. Artan parayı da 250 GB SSD'nizin kapasitesini arttırmak için kullanın. Bilmiyorum M.2 SSD kullandınız mı ama son 20 sene içerisinde aldığım en mantıklı bilgisayar parçası diyebilirim.

Sistemde 2 tane M.2 var biri sistem için 250 GB diğeri oyun depolama 1 TB fakat işte yetmiyor CoD oldu 200 GB GTA 5 100 GB aldı başını gidiyor.
Kendimden örnek vereyim M.2 SSD'me Windows yüklü diğer SSD'me Online tabanlı oyunlar yüklü bir diğer HDD'me ise hikaye bazlı oyunlar yüklü. Bu şekilde yıllardır kullanıyorum.

Bende bu şekil yapacağım sanırsam olmuyor çünkü her şey SSD depolarsak yer kalmıyor.
 
Arkadaşlar kapasite konusunda bu kadar takılmayın bence farklı amaçlar için de o kapasiteye ihtiyaç duyuyor olabilir arkadaş. Bilgisayarımda 3 TB onun dışında harici 4,5 TB diskim var yeterli olmuyor bana 8 TB daha HDD almayı planlıyorum. Tamamen ihtiyaca bağlı bir şey bu.

8 TB disk alacaksan sadece önerim kontrolcüsü iyi olan bir disk alman olur aksi halde diskteki veriye erişim yavaş olacağı için çok da iyi olmayan bir disk ile sadece oyunlarda değil her şeyde performans düşüklüğü yaşayabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı