ABD'de neden bu kadar evsiz var?

Amerika fırsatlar ülkesidir. Girişimciysen veya işinde iyiysen başarılı olabileceğin bir yer Amerika. Yoksa sen de homeless veya asgari çalışan olursun. Eğer niteliksizseniz Kanada daha iyidir. Adamlar çalışacak insan arıyor ülkelerine. Yeni Zelanda ve Avustralya'da gayet iyidir bu anlamda. Avrupa ise ekonomisi kötüleştiği zaman ırkçılığı artan, sahte saygısı olan bir ülkedir. Tabi bu durum niteliksizsen. Zaten yararlı isen vatandaşlığını kaparsın devletten. Kimsecikler de bir şey demez.
 
Ben de yazacaktım ama vazgeçtim, siyasi tartışanın da dışında, biraz da düşünüp kendi bulsun insanlar. Kendileri farkına varsınlar bir durumun.
Ben hala anlamıyorum biz bu insanlara neden bakıyoruz? Kime sorsam dinden örnek veriyor sanki Türkiye Müslüman bir devletmiş gibi.
 
Hocam ABD basit bir ülke değil ki, kim dedi bunu ? Orada alım gücünün yüksek olması, daha doğrusu genelde elektronik eşyaların ucuz olması, orayı basit bir ülke yapmaz ki. İnsanlar maalesef "birim" hesabı yaparak bir şeyleri düşünmekten de uzaklaşıyor. Orada herkes 4000 ya da 5000 "birim" ve üzeri maaş almıyor. Çoğu insan temel ihtiyaçlarından mahrum kalmakta, hatta sağlık konusunda da noksan olmakta. Kira fiyatları genelde 700 "birimden" başlamakta. Verginin az olduğu söyleniyor ancak alakası bile yok. Arabanız için, ev için hatta alışveriş yaparken bile vermeniz gereken vergiler var. Mesela kasaya gitmeden önce hesap yapıp ona göre alışveriş yaptınız diyelim. Fakat işler orada bitmiyor. Kasaya gittiğinizde ödemeniz gereken ücretten biraz daha fazla ödüyorsunuz. Çünkü vergi vermeniz gerekiyor. Ev fiyatlarının pahalı olduğunu söylemiştim, çünkü bu evlerin konumları önemli. Yani şehir merkezlerine yakın yerlerde ciddi anlamda kötü bir eve 700 "birim" vermeniz gerekir. Veya kocaman, geniş evlere de 700 "birim" vermeniz gerekir. Ama ıssız yerlerdeyseniz. Ve en önemlisi, yukarıda bazı bilinçli arkadaşlarımız yazmışlar, insan kalabalığı. Ülkede 300 milyon tane insan yaşıyor ve doğal olarak barınma problemini de tetikleyen bir şey bu. Fakat buna rağmen ABD cidden güzel ve başarılı bir ülke (!) bence. Her ne kadar da halkına karşı kötü olsa da...
ABD'nin güzel yönleri var mı ? Fazlasıyla var. Fakat kötü ve kritik problemler gerçek anlamda üzerinde düşünülmesi gerekilen konular bence.
 
Ben hala anlamıyorum biz bu insanlara neden bakıyoruz? Kime sorsam dinden örnek veriyor sanki Türkiye Müslüman bir devletmiş gibi.

Bu konu Suriyeliler ile alakalı değil, gereksiz mesaj atmaya gerek yok. Eğer merak ediyorsan, yeni bir konu açabilirsin diye düşünüyorum. :)
 

Geri
Yukarı