Ankara'nın başkent olması

  • Konuyu başlatan Fmami
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 47
  • Görüntüleme 3B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Fmami

Decapat
Katılım
28 Şubat 2021
Mesajlar
0
Bir şey araştırdım. Anayasanın ilk 4 değiştirilemez maddesi. Neden bunlardan birinin başkent Ankara'dır yazması ve bunun değiştirilemez olması bir benim mi tuhafıma gidiyor? Yani bana göre Türkiye'nin başkentinin İstanbul olması gerekli ve bu gerekçeme cevap yazacak kişiler "Türkiye Ankara'nın ortasında" veya "jeopolitik olarak önemli" demesi de yine benim için çok boş. Çünkü Almanya'nın başkenti hala Berlin, İngiltere'nin hala Londra. Alman haritasını açın bir bakın, başkentleri Polonya ile neredeyse çok yakın.

Lütfen cevaplarınızı yazın ve beni aydınlatın.
 
TBMM orada, Özel Kuvvetler Komutanlığı orada, Jandarma Genel Komutanlığı orada, Havacılık Daire Başkanlığı orada, Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı orada, Milli İstihbarat Teşkilatı ve daha bir çok önemli kurumun ana binası orada. Ankara başkent olmak için gayet iyi bir şehir. Başkentin İstanbul olarak değiştirildiğini ve bu binaların İstanbul'a taşındığını düşünün, bu çok riskli bir şey.
 
Çünkü Almanya'nın başkenti hala Berlin, İngiltere'nin hala Londra. Alman haritasını açın bir bakın, başkentleri Polonya ile neredeyse çok yakın.
İstanbul kadar yabancılar tarafından istenilen bir şehir gördün mü sen zamanında hiç?
 
Bir şey araştırdım. Anayasanın ilk 4 değiştirilemez maddesi. Neden bunlardan birinin başkent Ankara'dır yazması ve bunun değiştirilemez olması bir benim mi tuhafıma gidiyor? Yani bana göre Türkiye'nin başkentinin İstanbul olması gerekli ve bu gerekçeme cevap yazacak kişiler "Türkiye Ankara'nın ortasında" veya "jeopolitik olarak önemli" demesi de yine benim için çok boş. Çünkü Almanya'nın başkenti hala Berlin, İngiltere'nin hala londra. Alman haritasını açın bir bakın, başkentleri Polonya ile neredeyse çok yakın.

Lütfen cevaplarınızı yazın ve beni aydınlatın.

Çünkü İstanbul çok basit şekilde kuşatılabilir. Kruvazörler İstanbul'un içinden geçerler, çıkartma gemileri ile asker getirirler vs.
 
TBMM orada, Özel Kuvvetler Komutanlığı orada, Jandarma Genel Komutanlığı orada, Havacılık Daire Başkanlığı orada, Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı orada, Milli İstihbarat Teşkilatı ve daha bir çok önemli kurumun ana binası orada. Ankara başkent olmak için gayet iyi bir şehir.
Başkent olduğu için orada onlar zaten.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı