GamaKay MK61 vs K61 vs K66

Hocam peki bu switch değiştirme olayı ne gibi bir avantajı var?
Mesela bir switchin bozuldu. Klavye bozma riski olmadan direkt değiştirebiliyorsun yenisiyle. Canın "WASD" tuşlarını başka ile değiştirmek istedi. İnternetten sipariş edip çıkartıp takıyorsun.
 
Mesela bir switchin bozuldu. Klavye bozma riski olmadan direkt değiştirebiliyorsun yenisiyle. Canın "WASD" tuşlarını başka ile değiştirmek istedi. İnternetten sipariş edip çıkartıp takıyorsun.
Anladım hocam. Peki hocam markalar arasında hissedilebilir bir hissiyat farkı var mı? Yani ben MK61 klavyeyi aldığımda diğer switchler ile değiştirme ihtiyacı duyar mıyım? Burada "diğer switchler" derken mesela Chery MX olabilir, çünkü Gateron baya iyi bir switch markası bu yüzden rakip olarak bu markayı gördüm. Son olarak hocam "Gateron optik mekanik switchler" ile "Gateron mekanik switchler" arasında kalite farkı var mı? Yani "Gateron kalitesi" devam ediyor mu?
 
@xbea
Gateron kaliteli bir switch üreticisi. Optik switchlerin özellikleri farklı. Mesela Yellow optik switchi 30g kuvvet uygularken mekanik switchte sanırım 50-60g uygulaman gerekiyor. Optik switchli bir klavyeyi sadece optik switch ile değiştirebilirsin. Switch değiştirme olayı kişiden kişiye değişir aslında. Memnun olmazsam Aliexpress üzerinden sipariş edebilirsin.
 
@xbea
Gateron kaliteli bir Switch üreticisi. Optik Switch'lerin özellikleri farklı. Mesela Yellow optik Switch'i 30G kuvvet uygularken mekanik Switch'te sanırım 50-60G uygulaman gerekiyor. Optik Switch'li bir klavyeyi sadece optik Switch ile değiştirebilirsin. Switch değiştirme olayı kişiden kişiye değişir aslında. Memnun olmazsam AliExpress üzerinden sipariş edebilirsin.

Hocam MK61 ile K66 arasından Switch avantajı dışında hangisi daha iyidir? Benim görebildiğim artıları MK61'in pudding keycapleri olması. K61'in ise LED'lerini biraz daha fazla beğendim. Sizce hangisini almam daha iyi olur benim için?

@hadwiger
@Samotne Ciasteczka
@WaIter White
 
Hocam bir de fazla soru sordum ama son bir soru soracağım. Forumda MK61'in daha çok ilgi görmesinin sebebi nedir?
 
Ben puding keycap kullandığı için MK61'i seçtim. Bütçeniz yetiyorsa K66'ya bakabilirsiniz. Optik switch kullanmadığı için hotswappable özelliğinden faydalanıp switch değiştirmek istediğinizde önünüzde daha fazla alternatif olur.
 

Geri
Yukarı