Eksi kata nasıl Wi-Fi çekilir?

3 katlı bina eksi kat ile birlikte 4 kat. Eksi kata Wi-Fi ile bağlanmak için ne yapmam gerekir? Ev en üst kat ön cepe bağlantı kurmak istediğim yer, eksi kat arka cepe. Dışardan kablo çekmek riskli, gözükmesini istemiyorum. Modemim 2.4 GHz. Ek olarak Wi-Fi yayıcı alsam sinyal alabilir miyim?
Wi-Fi anteni satılıyordu. Geniş menzilliydi. Tanesi 1200TL. İki tane alman gerekiyor. Pahalı ama menzil 300 metre sanırsam. Geçen aylarda gördüm yani link bulamam.
 
Kablosuz olarak bu işi yapmanız mümkün duvar içinden veya başka bir şekilde Ethernet uzatıp bir router ile bunu başarabilirsiniz. Bu şekilde hızınız neyse onu alırsınız.

Router uzatmam için dışarıya elektrikte çekmem lazım eve koysam sinyal almamaktan korkuyorum.



Menzil genişletici alırsanız sadece sinyali güçlendirir ama hızı düşürür. Yukarıdaki PowerLine daha iyi.

Bu ürünlere kimi iyi kimi kötü diyor sinyal almamaktan korkuyorum elektrik saati bir olanlar için iyi ayrı olanlar için işe yaramaz.
 
Wi-Fi mesh sistemler var. Onlara bakabilirsiniz.

O sistemler pahalı ve sinyal alamamaktan korkuyorum.

Wi-Fi anteni satılıyordu. Geniş menzilliydi. Tanesi 1200TL. İki tane alman gerekiyor. Pahalı ama menzil 300 metre sanırsam. Geçen aylarda gördüm yani link bulamam.

Diğer yerdede hat tesisantının olması gerekli ve bir de çok pahalı.
 

Bu cihazlarla -1'den sinyal almamın zor olacağını düşünüyorum binanın içine koyamam koysam kırarlar ayıca bu cihaz için elektrikte olması gerek binanın içinden kablo çekmek bu cihazı koymak güvenli değil.
Dışarıdan kablo çekip üzerini bantla kaparsanız bir şey olmaz.

Dışardan kablo çeksem evden -1'in penceresinden içeri girecek güvenli değil kabloyu keserler güvenli değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı