İslam dinini çok sorguluyorum

  • Konuyu başlatan 348606
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 230
  • Görüntüleme 14B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer çeviride hata var diyorsanız, bana doğru çeviriyi de göstermelisiniz, aksi takdirde sadece atıp tutuyorsunuz.

Yanlış anlama, sana laf atmıyorum.
Yok hocam aksine saygılı davrandığınız için teşekkür ederim. Çok tartıştım bugün bu konuyu aklım almıyor artık, o yüzden cevap yazacak bir şey de bulamıyorum.
 
Merhabalar bay ve bayanlar. Öncelikle müslüman'ım, onu belirtelim. İslam, din olarak gerçekçi bir din olduğunu sanmıyorum. Mesela cinsel ilişkiye girmek günahtır. Ama cinsellik doğanın bir parçası, bunun için evlenmenin zorunlu olması saçma geliyor. Başka bir örnek vereceksek adını hatırlamadığım bir peygamber vardı. Sürekli oğlunun boğazını kestiği bir rüya görürmüş ve bunu Allah'tan onun yapmasını istediğini düşünmüyormuş. Bir gün oğlunun boğazını keserken bıçak kesmemiş ve Allah gökten ona koyun mu inek miydi tam hatırlamıyorum ama onu kurban etmesi için bir hayvan gönderiyordu. Bunlar gerçekten saçma geliyor bana. Beni aydınlatır mısınız?

Kanka kafamdan geçeneleri yazmışsın resmen. Bende son 1 yıldır özellikle böyle düşünüyorum. İnsanların yazın zorla saçını kapatması ama benim erkeğim diye rahat rahat şort giymem vb. anlam veremiyorum ne yapacağım bilmiyorum. Üstelik imam hatip mezunuyum:)
 
Nebe Suresindeki ayetler üzümler ve ondan üretilen içki ile ilgilidir. Orada bahsi geçen "kevaibe etraben" de birbirine denk ve eşit manasındadır. Kız, göğüs falan geçmez. Onu o şekilde çevirip ona inananlara sorun.
Daha vardı ancak ekrana sığmadı 1.'sinde.

fghmbn.JPG
ytu.JPG
 
Değildir efendim. İri gözlü huriler geçen ayetlerde cinsiyete dair bir beyan yoktur. Cennette cinselliğe dair Kuran'da herhangi bir ayet yoktur. Ehli sünnete bakıp herkesi bir kefeye koymayınız.
Kendinizi çeviri yanlış diye avutmayın.
Bak kelime anlamlarını yazayım hemen:

Ve kevaibe = göz alıcı, güzel.
Etrâben = aynı yaşta, yaşıt.
 
Kafana silah dayayıp "Ateist olacaksın LAN!" diye bir şey mi diyorum? Evet senin dinin sana benim dinim bana ve kimsenin bu konu hakkında bir şey dediği yok zaten.

Yok kardeşim sana demedim yanlış anlama lütfen, biz İslam'i savunanlar ile karşıt görüşlü olanlar arasında büyük bir tartışma oldu 5 dk önce. Aynı kişiler burada sana bak burada bu sayfa var diye göstermeye çalışıyorlar. Vallahi üzülüyorum 2 inanan burada sana Allah'i anlatmaya çalışırken. 20 kişi sana ateist ol diyor. Allah şahidim kalbim dayanmıyor. Yani insanlar bir şüpheye düştüğünde bunu kapatmak yerine daha çok parçalamaya çalışıyor. Yazık. Anlayabiliyor musun beni. Şimdi 20 kişi sana bir Rab yok diyorken sen gidipte bir kişinin dediğine mı bakacaksın, hayır tabii. Bu konuda tek değilsin. Gerek siyaset gerek yaşam şartları yüzünden biricok kişi şüphede. Bende rahatsızım bu durumdan. Ama bir kişi yol seçerken işin kolayına bakıyor. İslam desen namaz ister oruç ister vb. Ama ateizim ne ister? Koca bir hiç. Buradaki herkes şahit tirki bir gün öleceğiz peki öldükten sonra bir hayat olduğunu bunca din kabul ederken, nasıl bir zihniyet 'şu s₺laklara bak ahirete inanıyorlar' hayret. Bak araştırmalar eyvallah ama sorsan tek yaptıkları meal okuma. Meal nedir bozuk demek. E sen şimdi bozuk bir kitap okuyunca nasıl şüpheye düşmeden yaşadın ki?
Bunca tevsir, açıklama, tartışma olan bir kitabı nasıl bir çırpıda saçma görebilirsin ki. Kusuruma bakmayın ama. İnanın üzülüyorum.
Sursu lisan ettiysek affola. Hayırla akşamlar. Dualarım üzerinize olsun.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı