ASUS VP249QR monitör iyi midir?

Yanlış bilmiyorsam fiyatına göre en iyilerden ve forumda da en çok önerilenlerden birisi bu monitör.
 
IPS olması ghosting problemi çıkarabilir fakat çok güzel bir monitör, ama kesşke rekabetçi oyunlar için VA panel alsaydınız.

Rtings sitesine girersen VA panellerin tepki süresini ölçüyorlar ve daha yavaş çıkıyor son çıkan IPS ve VA monitörler arasında. Örnek vereyim kaynak Rtings.
IPS: ASUS VG279Q IPS panel monitör 144 hz total response time performansı: 12.6 ms.
VA: ASUS VG27VQ VA panel monitör 144 hz total response time performansı: 16.6 ms.
 
ASUS gerçekten kötü fikir. Bu monitör MPRT kullanıyor. MPRT kullanan monitörler renkleri soluklaştırır ve parlaklığı kısar. LG 24GN600-B monitörde HDR, İPS ve 1 ms GtG var. 1 ms GtG gerçek 1 ms var.
 
Hocam sendede ips glow varmı.Yani siyah ekranda kenarlardan başlayan hafif beyazlıklar.İpslerin hepsinde varmiş galiba.Birde monitörde azıcık clore banding var.
Bahsettiğiniz şey monitörü kapatınca gelen siyah ekranda da oluyor mu yoksa sadece siyah ekranlarda mı? Ona göre test etmek isterim.
 
Bahsettiğiniz şey monitörü kapatınca gelen siyah ekranda da oluyor mu yoksa sadece siyah ekranlarda mı? Ona göre test etmek isterim.
siyah ekranlarda oluyor.birde aga clore banding çok az var gibi bu sorun duyduğuma göre çoğu bu fiyatlardaki monitörlerde varmış.
 

Geri
Yukarı