Ben önceden R5 3400g kullanıyordum. Daha sonradan RX 6500XT ve RX580 kullandım. İkisinde de ciddi FPS sorunları vardı. Araştırmalarım sonucunda R5 3400G'nin PCI-E Express x8 3.0 limitasyonu varmış. Harici bir ekran kartı taktığım zaman sorun yaşatıyordu ve rahat beslemiyordu. R5 5500'e geçince performansım ciddi şekilde arttı ve sistemim rahatladı. Fakat takılmalar devam ediyordu.
SSD'ye gelirsek, masaüstünde bazen Windows kitleniyordu veya bir dosya kopyala yapıştır yaptığımda zorlanıyordu.
Oyunda da dikkatlice takılmaları izledim. En çok fareyi hareket ettirdiğimde ve ilerlerken bu takılmaları yaşadığımı farkettim. Shader Cache vb. ayarlar fayda etmiyordu. Exceria G2 1TB aldıktan sonra hareket ederken veya mouse hareket ettirdiğimde takılmaların düzeldiğini gözlemledim.
Bu sefer sorun başka bir şekilde başladı. Rastgele zamanlarda takılmalar yaşıyordum ve sorunu bir türlü teşhis edemiyordum. Benchmark yapıyorum sorun yok, OC ayarlarını kapatıyorum düzelmiyor ve en son RAM ile alakalı olabilir dedim, frekansları default ayarlara çektim ama fayda etmedi. Üstteki attığım ayarları yaptım ve AtlasOS kurdum. 24.1.1'den beri bir problem yaşamıyorum. 24.2.1'e de Gfrad ile geçiş yaptım. Şu anda stabil bir şekilde kullanabiliyorum sistemi.
Burada sistem özelliklerimi ve kaç puan aldığımı görebilirsin. 3D Mark TimeSpy testinde grafikte 10.221 puan alıyorum.