0.5 ms iyi midir?

CS 2 gibi fps oyunlarıyla çok haşır neşirseniz mümkünse 0.5 ms veya en fazla 1 ms önerilir ikisi arasındaki farkı siz ne kadar hissedersiniz onu bilemem ama monitörünüzün 0.5 ms olması veya 1 ms üstünde olmaması çok daha işinize yarayacaktır.

Monitörü kullanıyorum. Gecikme süresi 0.5 ms, daha düşük gecikmede monitörler fark oluşturur mu, Update edebileceğim model var mı 1080p veya 2K 25"?
Dell Alienware AW2523HF 24.5 inç 360 Hz 0.5ms Full HD Adaptive Sync Fast IPS Pivot Gaming Monitör
O attığınız monitör her ne kadar 0.5 ms olduğunu iddia etsede testlerde en düşük 1.6ms görüyor, genel olarak ise 8ms civarı.
1749763717586.png

0.3 ile 0.5 ms arasında bir fark göreceğinizi düşünmüyorum. Sonuçta o değerlere inmiyor çoğu monitör.

0,5 en iyi değerlerden biri 0,3 kullansan farkı hissetmezsin bile.
Oled fark oluşturuyor diyorlar ama hocam?

O attığınız monitör her ne kadar 0.5 ms olduğunu iddia etsede testlerde en düşük 1.6ms görüyor, genel olarak ise 8ms civarı.
Eki Görüntüle 2511074
0.3 ile 0.5 ms arasında bir fark göreceğinizi düşünmüyorum. Sonuçta o değerlere inmiyor çoğu monitör.
Anladım üstadım, update mi etmem gerekiyor o zaman? İyi değil çünkü bu gecikme değeri 1.6 çok fazla değil mi?

Anladım üstadım, update mi etmem gerekiyor o zaman? İyi değil çünkü bu gecikme değeri 1.6 çok fazla değil mi?
1.6 değil aslında genel olarak 8ms olduğu için 8ms demek daha doğru olur. Tüm ekranda tek bir oranın 1ms olması faydanıza değil sonuçta.

Piyasada "IPS'ten bile hızlı." dediğimiz monitör bile ortalama olarak 5.5ms ve en düşük değer olarak 2.3ms alıyor.

Firmalar "1ms, 0.5 ms monitör, 0.3ms..." demesi sadece bir laf oyunu. Çoğunlukla MPRT denen değeri belirtiyorlar. O kelimeyi araştırabilirsiniz.

Kısaca 1ms muhabbetini unutun derim şahsen. Tabi istiyorsanız genede daha güzel monitör alabilirsiniz, şuan kullandığınız çokta ahım şahım değil zaten.

OLED fark oluşturuyor diyorlar ama hocam?

Anladım üstadım, Update mi etmem gerekiyor o zaman? İyi değil çünkü bu gecikme değeri 1.6 çok fazla değil mi?

Ya OLED'ya da backlight strobing teknolojisi iyi çalışan bir LCD monitör alacaksın. Pg248qp ve xl2566k gibi. Viewsonic Xg2431 gibi. Bu teknoloji sayesinde camdan dışarı bakmak kadar net bir görüntü elde edebiliyorsunuz. İstisna modellerde doğru düzgün çalışıyor sadece. Aksi halde strobe crosstalk, flickering, parlaklık düşmesi gibi sorunlara yol açıyor.
IMG_3312.jpeg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı