0.9 TCe Clio 4 vs 1.0 sce Clio 5

Uğur_48

Kilopat
Daha fazla  
İyi Sosyaller. Clio 4 0.9 TCe mi önerirsiniz 1.0 sce Clio mu? İki motor da zayıf konularını es geçiyorum. Uzun yol veya ailecek kullanılacak bir araba olmayacak şehir içinde kullanılacak, maksat yakıt olarak beni üzmesin; a noktasından b noktasına götürsün, yeterli. Modelli bir araba ve sanayi yollarına düşmemek için Clio tercih ettim. 2019-2020 1.0TCe ve 2021-2022 1.0SCE arasında kaldım. Farklı araç önerilerine de açığım. Örnek 2 ilan bırakıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sce'ler günlük kullanım için olabilir belki ama aile için hiç tavsiye etmiyorum yokuşlarda inliyor resmen. 0.9TCe ise temizini bulursanız alınır. Az yakmasını istiyorsanız dizele yönelin.
İlla Clio istiyorsanız Clio 3 1.5dCi tavsiye ederim taş gibidir 1.5dCi motor.

Sce TCe'nın turbosuz hali gibi 0.9olan 1.2TCe'nın 3 silindirli hali, diğeride büyük ihtimal 1.3 motorun 3 silindirlisi, ben TCe tercih ederdim.

1.2TCe'ler performans olarak güzel fakat kronik sıkıntılı motorlardır belli bir süre sonra yağ yakma-eksiltme yaparlar aynı motoru zamanında Nissan'da kullandı araçlarında bayağı sorun çıkardı.

600-630 bin bandında araç ne önerirsiniz hocam o şekilde sorayım daha sağlıklı olur gibi. Dediğim gibi şehir içi git gel için kullanılacak çok kaçmasına da gerek yok sanayi yollarına düşmeyelim yeterli.

Modeli yüksek olsun dersen C elysee/301(fluence'de olabilir ama piyasaları hakkında bilgim yok.) Kafam rahat olsun diyorsan Kore-Japon gurubu bak.

Az yakmasını istiyorsan dizel motorlara bak tavsiyem 1.5DCI-D4D-1.CRDI motorlar.

600-630 bin bandında araç ne önerirsiniz hocam o şekilde sorayım daha sağlıklı olur gibi. Dediğim gibi şehir içi git gel için kullanılacak çok kaçmasına da gerek yok sanayi yollarına düşmeyelim yeterli.

Araba fiyatları hakkında pek bir bilgim yok oto-club Türkiye gibi sitelerde konular açarsan senin adına daha iyi olur oralarda benden çok daha iyi bilen insanlar var.

Yani modelli istiyorsan arkadaşın dediği gibi C-elysee olabilir fakat Fransız grubunun bu modellerinde bitmek bilmeyen bir elektrik aksamı problemi var aklında bulunsun. Onun dışında maksat sorunsuzluk ve yeterli bir performans ise direk 1.6 TDI Fabia tarafına da bakabilirsin.
Yakın konusunda da yakıt cimrisi olsun dersen 1.5 dCi bakabilirsin. Symbol olur veya Clio olur.
Ve son seçenekte bana kalırsa Auris 1.4 D-4D. Tamamen sorunsuz ve az yakan bir arabadır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı