0'dan yazılıma nereden başlanmalı?

Katılım
24 Mart 2020
Mesajlar
1.136
Makaleler
1
Çözümler
1
Aklımdaki soruları aşağıya yazıcağım.

Yazılım ile ilgili bu kelimeden başka bir şey bilmiyorum. Bunun için bir şeyler öğrenmeme gerek var mı? Yoksa direk dillere mi geçiyim? Hangi dillerden başlamam gerek? Bu dilleri nereden öğrenmeliyim? Ücretli ücretsiz kaliteli kaynaklar var mı? Ücretli olarak ne gibi kurslar önerirsiniz?
 
1 Milyon İstihdam Projesi var, oraya kayıt olarak bir çok yazılım dilini ücretsiz olarak görebilirsin. Udemy sitesinde çok faydalı kurslar var. C# yada Pyhton ile başlayabilirsin. Web yazılımı için HTML, CSS, ASP.NET gibi diller de mevcut.
 
Ücretli olarak binlerce kurs var. Ücretsiz olarak farklı çalışmalar var.
Kesinlikle bir destek alınarak yazılım öğrenilmeli. Evde öğrenmeye çalışmak zaman kaybına yol açabilir. Eskiden internet üzerinde Youtube gibi platformlardan öğrenmek daha kolaydı şimdi teknolojinin gelişmesi ile iş farklı boyutlar kazanmış.
 
Önce web tabanlı HTML, CSS, JS gibi dillerle başla. Sonrasını zaten artık kavrayıp anlamaya başlıyorsun. Tayfun Erbilen izleyebilirsin Youtube'ta birçok videosu var. Ama altın kural, "Hello World" yazdırman gerekiyor. 😁
 
Herhangi bir programlamaya giriş eğitim serisini izleyerek, programlama dillerinin resmi dökümanlarını okuyarak ya da e-booklardan öğrenmeye başlayabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı