1-2 ay içinde RX 5800 serisi çıkar mı?

Bütçe
4500

llLuciferll

Decapat
Başlıkta da belirttiğim gibi yeni sistem topladım. Geriye bir tek ekran kartı kaldı 1 ay içinde de ekran kartını alacağım. Kafamdaki model Sapphire Nitro 5700XT. 1-2 ay içinde RX 5800 serisi çıkar mı çıkarsa 5000 TL bandını geçer mi? Yeni kartı beklemeli miyim?

Sistemim.

AMD R7 3700X.
2x8 3600 MHz G.Skill Ripjaws.
MSI B450M PRO VDH Max.
Cooler Master MWE 700W 80+
Samsung 860 Evo SSD.
Zotac GTX 1050 Ti mini.

Samsung 23.5" 72Hz Full HD Curved.

Not: İlerleyen dönemlerde monitör de değişebilirim.

Sisteminiz hayırlı olsun, belki yeni AMD işlemci serisini de bekleseydiniz güzel olabilirdi. :D
Fiyat hakkında resmi açıklama yapılmadığı için ne desem yalan olur ama Ray Tracing destekli geleceği için muadillerinden daha pahalı ancak Nvidia rakiplerinden daha ucuz olacaktır diye düşünüyorum.

Başlıkta da belirttiğim gibi yeni sistem topladım. Geriye bir tek ekran kartı kaldı 1 ay içinde de ekran kartını alacağım. Kafamdaki model Sapphire Nitro 5700XT. 1-2 ay içinde RX 5800 serisi çıkar mı çıkarsa 5000 TL bandını geçer mi? Yeni kartı beklemeli miyim?

Sistemim.

AMD R7 3700X.
MSI B450M PRO VDH Max.
Samsung 860 Evo SSD.
Zotac GTX 1050 Ti mini.

Hocam RX5700 XT nin 3500 bandında olduğunu düşünürsek RX 5800 lerin 5000 tl bandında olması da normal karşılamak gerekebilir. Gerçi NVIDIAyla olan rekabetlerinden dolayı ucuz fiyatlada sürebilirler ama o halde bile 4500 den aşşağı olmasını beklemiyorum ben. Ayrıca 5700 XT herhangi bir ihtiyacınızı 5-6 yıl karşılayabilecek bir kart o yüzden 5800 almaya takmanızı önermeyebilirim. Ama diyorsanızki param var tercih sizin. İyi forumlar.

Sistemim.

AMD R7 3700X.
MSI B450M PRO VDH Max.
Samsung 860 Evo SSD.
Zotac GTX 1050 Ti mini.

Nvidia tercih edebilirsiniz bence ama sizin sorunuza cevap vermek gerekirse şahsi düşüncem olarak 5000 TL'yi geçmez ama yakın olacaktır.

Yaklaşık 3 aydır uğraşıyorum indirime girdikçe aldım parçaları 😀 hatta PSU bu hafta aldım. Yeni seri işlemcileri forumda okudum ama perakende satışı olmuycakmış galiba bir 5 6 ay daha beklemek istemedim. İncelemelerime görede 3700X fiyatına göre bayağı iyi işlemci gibi 😀
NVIDIA tercih edebilirsiniz bence ama sizin sorunuza cevap vermek gerekirse şahsi düşüncem olarak 5000 TL'yi geçmez ama yakın olacaktır.

Bütçeme en yakın NVIDIA kart 2070S ve o da 4800 lira civarlarında. Yani çok karşılaştırma izledim ve aradaki performans farkı ekstradan 1000 lira vermeye değmez gibi duruyor. Konuyu açmamın sebebi 1 2 ay içinde 4500 5000 arasında 2070S'den güçlü bir kart çıkarsa üzülmek istemiyorum 😀
Hocam RX5700 XT'nin 3500 bandında olduğunu düşünürsek RX 5800'lerin 5000 TL bandında olması da normal karşılamak gerekebilir. Gerçi NVIDIA'yla olan rekabetlerinden dolayı ucuz fiyatla da sürebilirler ama o halde bile 4500'den aşağı olmasını beklemiyorum ben. Ayrıca 5700 XT herhangi bir ihtiyacınızı 5-6 yıl karşılayabilecek bir kart o yüzden 5800 almaya takmanızı önermeyebilirim. Ama diyorsanızki param var tercih sizin. İyi forumlar.

Maalesef öyle çok çok bir param yok ama almışken de 1 kere alınan bir şey. Dediğiniz gibi bir 5 yıl daha PC'ye para harcamak istemiyorum. 4 yıl önce 1050 Ti'lı bir sitem dizmiştim bugüne kadar bayağı idare etti beni. Şimdiki çoğu üst seviye oyunuda düşük ayarlarda hala çalıştırıyor. 3500 4000 arası bir kart alıp devam etmeyi düşünüyordum ama yeni kart haberlerini gördükçede kararsız kalıyor insan 😀

Son düzenleme:
Bütçeme en yakın NVIDIA kart 2070S ve o da 4800 lira civarlarında. Yani çok karşılaştırma izledim ve aradaki performans farkı ekstradan 1000 lira vermeye değmez gibi duruyor. Konuyu açmamın sebebi 1 2 ay içinde 4500 5000 arasında 2070S'den güçlü bir kart çıkarsa üzülmek istemiyorum 😀
Hocam tam bilmiyorum ama AMD'nin RayTracing kart çıkaracağını duymuştum. Küçük bir araştırma ile fikir edinebilirsiniz zira daha ucuz olacaktır

Yaklaşık 3 aydır uğraşıyorum indirime girdikçe aldım parçaları 😀 hatta PSU bu hafta aldım. Yeni seri işlemcileri forumda okudum ama peraken de satışı olmuycakmış galiba bir 5 6 ay daha beklemek istemedim. İncelemelerime görede 3700X fiyatına göre bayağı iyi işlemci gibi 😀

Maalesef öyle çok çok bir param yok ama almışken de 1 kere alınan bir şey. Dediğiniz gibi bir 5 yıl daha PC'ye para harcamak istemiyorum. 4 yıl önce 1050 Ti'lı bir sitem dizmiştim bugüne kadar bayağı idare etti beni. Şimdiki çoğu üst seviye oyunuda düşük ayarlarda hala çalıştırıyor. 3500 4000 arası bir kart alıp devam etmeyi düşünüyordum ama yeni kart haberlerini gördükçede kararsız kalıyor insan 😀

Hocam açıkçası onlara çok takılmamak gerekiyor diye düşünüyorum. Sonuçta sürekli F/P ürünü daha yüksek ekran kartları, işlemciler piyasaya sürülecek. Açıkçası bir yerden sonra da fazla etkisi olduğunu düşünmüyorum yükselmenin. Sonuçta 5700 le büyük ihtimal önümüzeki 5-6 yıl açamayacağın, şu 1-2 yıl içinde de Ultra'da 80 üstü alamayacağın oyun yok gibi(RDR2'den emin değilim) ama düşük sayılabilecek alacaklarında hikaye oyunları FPS'nin çok önemli olmadığı oyunlar yani bunun. O yüzden böyle şeyleri aldıktan sonra çok kafayı takıp yenisi çıkınca kendimizi üzmemek lazım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı