1.2 DisplayPort girişli monitör

Arif.Işık

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.
RTX 2060 ekran kartım var DisplayPort'u 1.4. monitörümün girişi ise DisplayPort 1.2. DisplayPort 1.4 taktığımda herhangi bir sorun olur mu?
Ya da tam tersi 1.2 DisplayPort taktığımda bir sorun olur mu?

Geriye dönük uyumluluk var, sorun olmaz.

Cevabın için teşekkür ederim. Yetkili bir abiye benziyorsun. İzninle bir soru daha sormak istiyorum. Monitörden 144Hz almak için DisplayPort gerekli mi, yoksa HDMI 1.4 ile de sorunsuz 144Hz alınabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Versiyon en düşük neyse o versiyon üzerinden veri aktarımı olur. Yani monitörünüz maksimum v1.2'nin iletebileceği kadar veri alımı yapabilir. Ama sorun olacağını düşünmüyorum. Tahminim 1080p bir monitör kullanıyorsunuz.

Kullanmasınız da problem değil. DP v1.2 1080p 240 Hz ve 2K 165 Hz kadar destek sunuyor zaten.

Versiyon en düşük neyse o versiyon üzerinden veri aktarımı olur. Yani monitörünüz maksimum v1.2'nin iletebileceği kadar veri alımı yapabilir. Ama sorun olacağını düşünmüyorum. Tahminim 1080P bir monitör kullanıyorsunuz.

Kullanmasınız da problem değil. DP v1.2 1080P 240 Hz ve 2K 165 HZ kadar destek sunuyor zaten.

1.2 DisplayPort'u 1.4 ekran kartıma taksam bir sorun olmaz yani.

Cevabın için teşekkür ederim. Yetkili bir abiye benziyorsun. İzninle bir soru daha sormak istiyorum. Monitörden 144Hz almak için DisplayPort gerekli mi, yoksa HDMI 1.4 ile de sorunsuz 144Hz alınabilir mi?

Normal şartlarda HDMI v1.4 1080P 144Hz ve 2K 144 HZ destekliyor ama bazı monitör üreticileri HDMI v1.4 olsa da maksimum 120 Hz destek sunabiliyor. Monitör kitapçığınızdan kontrol edebilirsiniz.

1.2 DisplayPort'u 1.4 ekran kartıma taksam bir sorun olmaz yani.

Hayır hiçbir sorun olmaz. Arkadaşın dediği gibi geriye dönük uyumluluk var. DP kullanmanızı tavsiye ederim. HDMI geleneksel olsa da DP daha iyi.

Normal şartlar HDMI v1.4 1080P 144Hz ve 2K 144 HZ destekliyor ama bazı monitör üreticileri HDMI v1.4 olsa da maksimum 120 Hz destek sunabiliyor. Monitör kitapçığınızdan kontrol edebilirsiniz.

Monitörümü daha almadım. Ama alacağım monitörde kesin olarak DisplayPort kullanacağım. Bu yüzden sıkıntısız olarak 144Hz'nin tamamını alabileceğimi düşünüyorum. Cevapların ve yardımın için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı