1-2 TB HDD tavsiyesi

Little_gamer

Hectopat
Arkadaşlar merhaba...
Mevcut işletim sistemimin yüklü bulunduğu 500 GB Samsung EVO M.2 SSD var. Ekstra olarak depolama için 1 veya 2 TB HDD tavsiyesi istiyorum. Oyunları da buraya yüklemeyi düşünüyorum. FPS oyunlarında SSD'ye yüklemek ile yeni alacağım HDD'ye yüklemek arasında fark olur mu bilmiyorum ama. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Arkadaşlar merhaba...
Mevcut işletim sistemimin yüklü bulunduğu 500 GB Samsung EVO M.2 SSD var. Ekstra olarak depolama için 1 veya 2 TB HDD tavsiyesi istiyorum. Oyunları da buraya yüklemeyi düşünüyorum. FPS oyunlarında SSD'ye yüklemek ile yeni alacağım HDD'ye yüklemek arasında fark olur mu bilmiyorum ama. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
FPS oyunlarında bir fark olmaz fakat, oyunların yükleme süreleri, maplerin yüklenme hızı, loading vs hızlanır. Diske yazma okuma hızları artar ve uygulamaları açma süren kısalır. 2TB Barracuda'yı bir arkadaş kesinlikle almayın demişti. SRM kayıt kullanıyor ve bu kayıt şekli çok güvenilir değil. 1TB olanı iyi olabilir o konuda bir bilgim yok. 2TB için P300 daha iyi ve dayanıklı bir tercih olacaktır demişti. SSD kullanmanızı öneririm bütçe yetiyorsa ancak P300 de iyidir gayet öğrendiğime göre.

Bunlara bakabilirsiniz.

WD Blue, Seagate Barracuda veya Toshiba P300 modellerinden herhangi birini alabilirsiniz. Ben olsam ucuz olanı tercih ederdim.

@Mor Koşucu Hocam neden üzgün attınız attığım model gayet iyiydi.
Attığınız model iyi değil direkt çöp. Seagate'in düz Barracuda disklerinin ne kadar çöp olduğunu bir ben bilirim bir de @Assecreed hocam bilir. Ki kendisi profilinde bir sürü mesaj attı ölmüş Barracuda diskler ile ilgili. SMR kayıt kullanıyor ve içerisinde ki plaka ve motorlar çöp ötesi. Toshiba P300 gibi bir model varken Barracuda asla alınmaz. Verileriniz dümdüz Barracuda HDD'ye emanet edilecek kadar değersiz değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı