1-2 yılda 15 kilo almak mümkün mü?

18 yaşındayım boyum 1.80 ve 50-55 kilo arasında gidip geliyorum. Bu durumu kalıcı olarak düzeltmek istiyorum. Bugün kilo alıp yarın vermek istemiyorum. Ek olarak, metobolizmam hızlı çalışıyor ve kan değerlerinde D vitamini haricinde bir eksiklikte yok. Kilo almama herhangi bir engel olduğunu düşünmüyorum ama bu zamana kadar da kilo alabilmiş değilim.

düzenli sporla birlikte yapılan bir diyet işe yarar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Doktor kontrolune git.
Yüksek ihtimalle hipertiroidi var.
Yani kanda fazla tsh salgılanıyor.
Bu da fazla kilo vermene ve saç dökülmesine sebep oluyor.
Endokrinoloji ye git kontrol ettir sana bir hap verecekler yüksek ihtimal.
Sonra zamanla kilo alırsın.
Bende bu durumun tam tersi var (hipotiroidi)
Bu da tshnin az çalışmasına sebep oluyor.
Bende 12 yaşında buldular.
Şu an 14 yaşındayım kilom ve boyum normal.

Bu pandemi döneminde oturarak 15 kilo aldım şu an hareketlendiğim için vermeye başladım. 1.85 boy, 75 kiloydum 70 civarına düştüm. Kısacası oturarak kilo almak çok kolay.

Bu pandemi döneminde oturarak 15 kilo aldım şu an hareketlendiğim için vermeye başladım. 1.85 boy, 75 kiloydum 70 civarına düştüm. Kısacası oturarak kilo almak çok kolay.

6 yıldır neredeyse hergün 12 - 14 saat pc başındayım. Pandemi döneminde okul olmadığı için yılda maksimum 10 sefer çıkmışımdır dışarı. Onun haricinde sadece oturuyorum ama kilo almış değilim. Demek ki oturarak kilo almak herkese kolay değilmiş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı