1.4 fire Egea vs Clio vs Jetta

Yani yağ yakıyor diyorlar tamam doğru yağ yakıyor olabilir ama zaten 10 15 bin km'de yaklaşık 1 litre yağ yakıyor. Zaten sen 15 binde bakıma girdiğinde yağını komple boşaltıp yeni yağ koyuyorlar yani seni etkileyen bir şey olmuyor ki. Cebinden fazla para da çıkmıyor.
Herhangi bir kroniği vs. de yok.
Hocam hayatımda en çok Fiat'a binmişimdir. Punto, Egea, Fiorino vs. Megane'a bindiğimde gerek koltuk gerek sürüş konforu Fiat ile alakası yok. Markayı kötülemek için söylemiyorum arada fiyatı farkı da var ama. Fiat maalesef kendini yenilemedi, Renault mesela Austral çıkarıyor Rafale çıkarıyor. Konforlu arabalar ama aynı şeyi Fiat için söyleyemiyoruz. Günlük kullanım için sadece insanın ayağını yerden keser.

Egea konusunda ben azından 1.6 alınamıyorsa 1.3 multijet öneririm. Yağ yakma probleminin çözüldüğünü okudum birkaç yerde ama ne kadar çözülse bile Fiat'ın benzinli arabaları dediğim gibi ustalar tarafından yağ yakıyor diye damga yemiş biçimde. Satmayı kalkınca alan kişi de bunu bildiği için ister istemez soğuk bakıyor, almak istemiyor alırsa da ucuza alıyor.

Hocam hayatımda en çok Fiat'a binmişimdir. Punto, Egea, Fiorino vs. Megane'a bindiğimde gerek koltuk gerek sürüş konforu Fiat ile alakası yok. Markayı kötülemek için söylemiyorum arada fiyatı farkı da var ama. Fiat maalesef kendini yenilemedi, Renault mesela Austral çıkarıyor Rafale çıkarıyor. Konforlu arabalar ama aynı şeyi Fiat için söyleyemiyoruz. Günlük kullanım için sadece insanın ayağını yerden keser.
Tamam hocam da bu markanın kötü olduğunu göstermez ki. Her markanın hedefi farklıdır. Bazı markalar lüks araba yapmak ister bazı markalar teknolojik yapmak ister bazıları da sadece bir yerden bir yere gitsin ve bozulmasın ister. Fiat da su an bir yerden bir yere gitsin ve bozulmasın arabaları yapıyor.

1.4 fire cross ile 1000km uzun yola çıktık biz bittik yol bitmedi...

Araba ara hızlanmada berbat. Biraz basarsın yakıt tüketimi yüksek olur ama iş görür. Atmosferik olduğu içinde yağı sürekli kontrol ederseniz sorun çıkaracağını sanmıyorum.

Şu anda da 1.6mj cross var otomatik dünya varmış diyorum...

Tamam hocam da bu markanın kötü olduğunu göstermez ki. Her markanın hedefi farklıdır. Bazı markalar lüks araba yapmak ister bazı markalar teknolojik yapmak ister bazıları da sadece bir yerden bir yere gitsin ve bozulmasın ister. Fiat da su an bir yerden bir yere gitsin ve bozulmasın arabaları yapıyor.
Bende zaten diyorum ki, Egea alacaksam dizel alırım. Benzinli olana bulaşmam. Marka kötü demiyorum sadece bir markanın ekonomik arabası da olmalı lüks arabası da olmalı. Buna örnek olarak da Renault'u gösterdim. Bu benim fikrim katılmayan olabilir. Yağ yakma konusunu dediğim gibi çözüldüğünü söylüyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum. O fiyata 0 Egea almaktansa ben 2. El Megane alırım. Aralarında dağlar kadar fiyat farkı yok.

1.4 fire cross ile 1000km uzun yola çıktık biz bittik yol bitmedi...

Araba ara hızlanmada berbat. Biraz basarsın yakıt tüketimi yüksek olur ama iş görür. Atmosferik olduğu içinde yağı sürekli kontrol ederseniz sorun çıkaracağını sanmıyorum.

Şu anda da 1.6mj cross var otomatik dünya varmış diyorum...
Sollamaya çıkınca karşıdaki araba egea üzülmesin diye fren basar o kadar kötü...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı