1.400.000TL'ye 4x4 suv önerisi

xeict

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, 1.3-1.4m civarında 4x4 SUV araç arayışındayım. Kafam da ki tercih Hyundai Tucson 1.6 crdi 4x4 Elite Plus fakat bu da iyidir diye öneri yapabileceğiniz bir araç var ise onları da incelemek isterim. (Donanımlı olmasını tercih ederim). İleride ev alma durumum olabileceği için piyasası yavaş olan ve değer kaybı çok olabilecek bir araç istemiyorum.

Kullanım tarzım: Genelde şehir içi kullanım olur, Bursa'da yaşayacağım. Hafta sonları falan belki dağ bayır falan gidebilirim, kamp falan yapmayı seviyorum.

Velhasıl kelam, önerileriniz nedir değerli arkadaşlar?

Son düzenleme:
Foton Tunland G7 bakabilirsiniz, Otokar ülkeye yeni getirdi aracı.
hocam muhtemelen hem bütçemi aşar hem de ikinci el olmayan/yavaş olan bir araç pek düşünmüyorum ya. yoksa aklımda jeep compass, kia sorento 2.0 crdi falan vardı da o yüzden pek güvenemedim onlara, ilan sayısı gerçekten az ve değer kaybıda fazla olur diye gözümü korkuttu açıkçası.

pick up baksam muhtemelen ranger falan bakardım, hoşuma giden bir araç fakat evlilik düşündüğüm için şu anlık pek uygun değil bana o yüzden suv ile başlangıç yapmak istiyorum, ilk aracım olacak. daha öncesinde yıllarca babamın focus unu kullandım, sedan da biraz sıktı.

Merhaba arkadaşlar, 1.3-1.4m civarında 4x4 SUV araç arayışındayım. Kafam da ki tercih Hyundai Tucson 1.6 crdi 4x4 Elite Plus fakat bu da iyidir diye öneri yapabileceğiniz bir araç var ise onları da incelemek isterim. (Donanımlı olmasını tercih ederim). İleride ev alma durumum olabileceği için piyasası yavaş olan ve değer kaybı çok olabilecek bir araç istemiyorum.

Kullanım tarzım: Genelde şehir içi kullanım olur, Bursa'da yaşayacağım. Hafta sonları falan belki dağ bayır falan gidebilirim, kamp falan yapmayı seviyorum.

Velhasıl kelam, önerileriniz nedir değerli arkadaşlar?
Duster 1.3tce, araziye girecekse veya kamp yapmayi seviyorsaniz en mantiklisi hocam.

Duster 1.3tce, araziye girecekse veya kamp yapmayi seviyorsaniz en mantiklisi hocam.
2016-19 Tucson Elite Plus bence rakipsiz hem piyasa hem de özellik konusunda. Tek eksiğin Carplay olur. Piyasası olsun demeseydin Forester XT derdim.
Çok araziye girip çıkma durumum olmayacak hocam, yani arada bi kampa falan gider edersek o zaman beni üzmesin işimi görsün yeter diye 4x4 dedim, almışken de olsun diye yani.

Forester baktım güzel araç gibi duruyor ama aynen muhtemelen ben tucson dan devam edeceğim gibi gözüküyor. Uzun süredir SUV düşünüyorum, yıllardır sedan kullandığım için. Aklımda başka başka tercihlerde var tabii ama yine bi SUV tarzı deneyip ona göre kararım netleşir diye düşünüyorum.

Bir kaç yıl sonra ev alma durumları olabileceği için piyasası olan ve değer kaybı daha az olacak araçlar en mantıklısı benim için. Belki bilmediğim bir alternatif vardır diye sormak istedim burada.

Teşekkürler hocam ikinizede.

Bu arada KIA Sportage'da bir seçenek ama Tucson piyasası daha iyi.

Bende o fiyat bandında SUV araştırdım yakın zamanda. 4x4 Tucson. Bu arada cam tavanlı olmayan suvların piyasası daha yavaş. Ama alacaksanız temizini maksimum 1300 bandına almaya çalışın. 1400'e çıkınca başka modeller ortaya çıkmaya başlıyor ve eski kasasına 1400 veren zor bulursunuz. Sadece trafikte çok kullanınca şanzıman ısındı uyarısı veriyormuş ama çok sıkıntı çıkarmıyormuş.

4x4 gerek yok derseniz Yeni kasa Tucson Comfort pakete bakabilirsiniz 1400 bandında var.

1.2m bandında Skypack Qasqhai var.

2020-2021 model makyajlı 1.5 Benzin Cam Tavan Ateca(Xperience yada bazı FR modelleri, direksiyondan anlarsınız rahatça). Kış paketi olmayanlar 1350-1400 bandına bulunuyor. Kış paketlisi 1500.

Bu arada KIA Sportage'da bir seçenek ama Tucson piyasası daha iyi.

Bende o fiyat bandında SUV araştırdım yakın zamanda. 4x4 Tucson. Bu arada cam tavanlı olmayan suvların piyasası daha yavaş. Ama alacaksanız temizini maksimum 1300 bandına almaya çalışın. 1400'e çıkınca başka modeller ortaya çıkmaya başlıyor ve eski kasasına 1400 veren zor bulursunuz. Sadece trafikte çok kullanınca şanzıman ısındı uyarısı veriyormuş ama çok sıkıntı çıkarmıyormuş.

4x4 gerek yok derseniz Yeni kasa Tucson Comfort pakete bakabilirsiniz 1400 bandında var.

1.2m bandında Skypack Qasqhai var.

2020-2021 model makyajlı 1.5 Benzin Cam Tavan Ateca(Xperience yada bazı FR modelleri, direksiyondan anlarsınız rahatça). Kış paketi olmayanlar 1350-1400 bandına bulunuyor. Kış paketlisi 1500.

Sportage yeni kasaları çok güzel ama önceki kasaları hiç beğenmiyorum hocam nedense.

Cam tavan detayını bilmiyordum ama zaten bende donanımsız bir araç almak istemiyorum olmuşken en dolusu olsun bir de donanımlı araç tecrübe etmek istiyorum. KM düştükçe çok fiyatlar artmaya başlıyor hele bir de 2020 olsun (koltuk soğutma var) falan dersem fiyat epeyce yükseliyor hani az daha yükseği yeni kasa oluyor zaten. Bakalım uygun km de güzel bir fiyata denk getirirsem almayı düşünüyorum, inşallah.

Bursa trafiğinde ne kadar problem yaşarım bilmiyorum yani en azından bir İstanbul falan değil. Yeni kasada o problemi de çözmüşler ama benim bütçeye dediğiniz gibi baz paketler var onu da ben istemiyorum. Almışken 4x4 olsun arada hafif dağ bayır yapınca üzmesin diyorum.

Ateca lara da baktım aslında hoşuma da gitmişti yeni model hepsi gıcır gıcır fakat 4x4 seçeneği olmadığı için pek sıcak bakmadım, ee tabi bir de piyasa konusu.

En azından bundan bir kaç ay/sene sonra sıkılırsam başka araca geçerken çok problem yaşamam ve önemli olan konu da değer kaybı da çok olmaz diye ümit ediyorum. Sanırım Tucson dan yola devam gibi gözüküyor :)

Değerli yorumunuz için teşekkürler hocam.

Şimdiden hayırlı olsun. Benim de araç ilanda. Satılırsa Ateca alacağım ikinci el. Satılmazsa ilan süresi dolunca kaldıracağım 2 haftaya, önümüzdeki sene hayırlısı ne denk gelirse. Şu an tam alma zamanı gibi geliyor.

Bir de şubat ayı başı iyi oluyor gözlemlerime göre.

Şimdiden hayırlı olsun. Benim de araç ilanda. Satılırsa Ateca alacağım ikinci el. Satılmazsa ilan süresi dolunca kaldıracağım 2 haftaya, önümüzdeki sene hayırlısı ne denk gelirse. Şu an tam alma zamanı gibi geliyor.

Bir de şubat ayı başı iyi oluyor gözlemlerime göre.

Sağ olun hocam, sizin içinde hayırlısı olsun. Faizler düşüp krediler açılınca bence de piyasa şu ankinin biraz daha üstüne çıkar diye düşünüyorum bakalım göreceğiz yaşayıp :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı