1.5 puan fark ile liseye nasıl yerleşirim?

Dostum her şey istediğin gibi olsun. Ben liseyi şehrin en iyi 3. Anadolu lisesinde okudum ama önemli olan üniversite sınavı ona odaklan hatta çevrendekileri pişman etmek için derece yapacağına kendine söz ver.

Her şey üniversite sınavı dedim ama lisenin etkisi yok mu tabii ki var. Ortamı düzgündü sıkıntısız çocuklarla okudum. Birisine okuduğum yeri söyleyince ooo WoW gibi tepkiler de aldım ama sonuçta üniversite sınavında çok da başarılı olamadım. Benden kat ve kat daha kötü şartlarda okuyan öğrenciler derece yaptı ben yapamadım.

Diyeceğim şu hayat seni belki daha çok zorluyacak ama bu zorluğu atlatırsan karşılığını alırsın hatta bu zorluklar seni güçlendirir ve ileride sorunları daha rahat çözersin. Şu an bu lise işini düşünüyor olmak bile ileride sana bürokratik bir devletle alakalı işin olduğunda yardımcı olacak.

Söylediklerin için nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim böyle güzel dilekler almak beni çok mutlu etti lakin bir detayı belirtmeyi unutmuşum ben ailesel nedenlerden dolayı lise biter bitmez yurt dışına gitmek zorundayım yani üniversiteyide orada okuyacağım. Lisede dikkat etmem gereken tek şey yabancı dil olduğu söylendi ve meslek lisesinde de normal dersler olmadığı için Anadolu lisesini istedim. Biraz da apaçi ortamını istemediğimden kaynaklı. Maalesef olmadı. Şu an dediklerinizden sonra avantajlı mıyım değil miyim arada kaldım açıkçası :D Güzel dileklerin için tekrardan teşekkür ederim.
 
Rica ederim yurt dışı düşünüyorsan dili kesinlikle iyi öğren,apaçiler elbet sıkıntı verecektir ama zamanla geçer.Başarılar dilerim :)
 
Bizim mahallemizden en yakın arkadaşım da dahil olmak üzere çoğu tanıdık belli bir liseye gidiyor ama ben 1.5 puan ile tutturamadım. Bu lise aynı zamanda benim de istediğim liseydi. Ben ise kayıt alanımda başka girebileceğim Anadolu lisesi olmadığı için kendi puanımdan 10 puan düşükten alan bir meslek lisesine yerleşmek zorunda kaldım. Diğer liseye gitmemin herhangi bir yolu yok mu? Gidip konuşsak veya arasam falan bir şekilde çözülmez mi?

Bana sorarsan meslek lisesi daha avantajli şu an orada okulumu bitiricegim her okulda oldugu gibi kotu insanlar var sana onerim kimse bir şey teklif ettiginde kabul etme ilk donem herkesle cok yakinlasma insanlari tart olc ona gore arkadaslarini sec ben oyle yaptim şu an cok guzel dostlarim var. Lise bakimindan ise diger liselere daha iyi ilgi duydugun alanla ilgili ders goruyorsun ayrica iş yeri acma belgeside alabiliyorsun yani ileride hem bir meslek sahibi olup hem de kendine ya da babana fobi amacli ikinci bir meslek olarak bir dukkan acabilirsin ana isin olarak onermem diyeceklerim bu kadar.

Çevremdeki insanlar meslek lisesine gideceğimi ögrendiğinde başarısız çocuk gözüyle bakmaya başladı ve bu beni epey rahatsız etti. Gitmek istediğim lise OBP ile alıyor ve benim OBP puanım ortaokulda bazı hocalarla sorunlar yaşamam sonucu sözlülerle vesaire düşük geldi. Bunu hak etmediğimi başta ailem olmak üzere birçok arkadaşım biliyor. Psikoloji açısından da kötü etkilendim. Yarın gidip okulla konuşmayı deneyeceğim. Umarım sonuç istediğim gibi olur.

Sana onerim cevrendeki insanlarin ne dedigine pek kulak asma onlari dinleyecek olursan basaramassin sen kendi basarina odaklan.
 
@berkecelikk bizim zamanımızda teog vardı ben kendi puanımdan 4 puan yüksek bir okula gidememiştim kontejan vardı 5 kişilik ama sistem o puana ulaşamadığım için direk kilitlemiş o puan ve üstü okulları ilk sene gitmek için çok uğraştım ama iyi ki gitmemişim tertemiz bir lisede 4 senenin sonuna geldim bir 4 sene daha olsa bir 4 sene daha okurum.
 

Geri
Yukarı