1.5 senede ülkenin geldiği hal

Konuyu takipten çıkıyorum. Hiç bir şey anlamayanların internette okuduklarını kopyalayıp buraya anlatmasına dayanmayacağım.
(!).
1618141966898.png
 
Avrupa ülkeleriyle karşılaştırmak çok saçmadır unutma bunu. Nüfusları belli, çoğu teknoloji de gelişmiş ve üretim yapan ülkeler. Ve AB'ye üyeler bu da demek ki askeriye harcama yapmaları gerekmiyor. Bizim güvenlik sağlama amaçlı harcamalarımız dudak uçuklatıcı. Cumhuriyetten bu yana olan oyunları tembelleştirme çalışmalarını biliyorsun, ürettiğimiz ne var? Tüketime dayalı bir ülkeyiz. Şu anki iktidardan kaynaklandığını pek düşünmüyorum, düşünene saygım var. Elimizden gelen doğru oy vermek ve çalışmak, ülkeye bir şeyler katmak olacaktır.

Hocam bak Suriye ve Irak ile karşılaştıralım istersen, oralarda bile alım gücü daha fazla, ha gelirleri ona göre düşük olabilir iç karışıklıklar olmasaydı buradan iyi durumdalardı her türlü. Şu an bile her türlü ürünün, benzinin, etin fiyatı Türkiye'den daha uygun, adamlar savaştan kaçıp buraya gelmişler buradaki pahalılığı beğenmiyorlar.
 
Şimdi kimse serbest piyasayı falan savunmasın:
vatan fiyat GL75.jpg
Görüyorsunuz, buyrun ekran kartına bakın. Ne yazıyor, 1660Ti. Bu fiyatta, yok MSI falan hikaye resmen "logosuna" para istiyorlar derim ben bu durumda. Bu fotoğrafı çektiğim gün dolar 8+ idi. Aynı gün Newegg'de RTX 2070 Per-key RGB konfigürasyonu maksimum 13.6K idi. Ben böyle fırsatçılık görmedim. Tabi Newegg hayrına, kar yapmadan batmak için satış yapıyorsa bilemem.
vatan card.jpg
"Vatan Kart" olayı ise ayrı komedi. Muhteşem bir şekilde müşterilerini düşünen, önemsiyen firma yaklaşık 8K bindirim yaptı. (!)
 
1.5 sene önce aldığım SSD'nin şimdiki fiyatı, aşağıya resimlerini ekliyorum bu sadece çok küçük bir örnek. En alt seviye ürünleri bile çok görüyorlar millete. Bu yönetimle ve sorgusuz biat eden insanlarla bu ülke hiçbir zaman düzelmeyecek. Araba fiyatlarını falan yazmama gerek bile yok. Çoğu Avrupa ülkesinde yaşayanların asgari ücrete göre bile alım güçleri 10 kat daha fazla 10 kat.


Çoğu Avrupa ülkesinde de fiyatlar küresel piyasada maliyetin artması sebebi ile arttı. Bizde bu artış ekonominin kötü durumda olması sebebiyle kat ve kat fazla hissedildi. Ayrıca Türkiye devletini Avrupa devletleri karşılaştırmak aşırı saçma . Bizi gelişmekte olan ülkeler ile kıyaslamanız lazım.
"SSD" tür ismidir.
 

Geri
Yukarı