İyi sosyaller, 900-950k civarında sedan araç bakıyoruz ve 2016 160 HP'lik İcon 1.6 dCi talisman almayı düşünüyoruz. Sizce alınır mı? Kronik sorunu vs. var mı?
Alınır.
Tek sorun ağır bakım.
Zincirli motor olduğu için bakımlarının iyi bir usta tarafından veya yetkili servis tarafından yapıldığını bilmek gerekiyor. Mahalle arası özel servislerde dolaşan Talisman araçlardan uzak durmanızı öneririm.
1.6dCI Nissan tarafında da uzun süre kullanıldı. Renault artan maliyetlerden dolayı 1.6dCI motoru üretimden çekip bütün piyasaya 1.5dCI satmaya başladı. 2 dizel motor için 2 ayrı üretim bandı kullanmak yerine 1 dizel motor için 2 üretim bandı kullandı. Kronik bir sorunu olduğu için veya tutulmadığı için değil tamamen maliyetlerden dolayı böyle bir yol izlediler. 1.6dCI bana göre 1.6TDI'dan daha verimli bir motor.
Talisman, aynı bir önceki nesli olan Latitude gibi piyasada tutunamayan bir model oldu maalesef. 1.6 dCi motorlu versiyonlarının sorunlu olduğunu hatırlıyorum ama detaylara hakim değilim. Alınacaksa mutlaka detaylı araştırma yapılmalı.
Tutunamamasının sebebi rekabet ortamı oldu.
Passat, Insignia, SuperB, 508 vb. araçlar ortalığı kızıştırdılar ve Talisman bu rekabetçi piyasaya dayanamadı.