1.6 Multijet motor nasıldır?

@samc34 Nasıl fark etmez? Ben sizin kadar dediğim dedik birini görmedim daha. Her konuda aynı tavrınız var. :) Turbolu araca atmosferik derseniz ve biri düzeltirse bunu kabul eder geçersiniz. Hiçbir şekilde iddia etmediğim yerlere ve anlamsız noktalara çekiyorsunuz muhabbeti. Bitti gitti işte ne uzatıyorsunuz bu kadar.
 
Multijet öncelikle sağlamlık sorunsuzluk olarak gerçekten harika bir motor. Dezavantajları muadillerinden biraz fazla yakıyor ve biraz sesli çalışıyor ancak her güzelin bir kusuru olur.

1.8 atmosferik connect ile kıyaslayıp 1.6mj sana güçsüz gelir diyen ile araba muhabbetine girip tavsiye alma bence.

120hp 320tork. Bu denli muazzam bir torku 1.750 gibi düşük bir devirde verebiliyor. Yani connect ile tam gaz çıktığın yokuşları bu araçla parmak ucuyla çıkabilirsin. İvmelenmesi ve hızlanmalarıda çok iyidir. Performans isteyen birini dolu dolu tatmin eder.
110 luk connectte 280nm tork var. O yüzden 1.6 multijetin connecti yemesi için parmak ucundan daha fazlasına ihtiyacı var.
 
Bir arabanın performansını kağıt üzerindeki sayılar belirlemez. Aracın şanzuman dişli oranları vs de performansa doğrudan etki eder. 2.5 165HP Turbo dizel Volvo'muz var, şehir içinde 1.6 multijet bize boy boy fark atıyor. 1.3 Multijet'de emsali araçlara göre yeterince tepkisel. Tek sorun diğer emsalleri gibi fazla devir çevirmeye istekli olmaması ki ufak hacimli dizel motorlar için gayet normal.

Bende acaba yanlış mı biliyorum dedim. Araba dizel ve dizellerde atmosferik yok diye biliyorum.

Vag gurubunda bulunan SDI motorlar turbosuzdur. Daha eski teknoloji mekanik dizel motorlarda da D24, OM606 gibi pek çok atmosferik dizel motor mevcut.
 
@Silinen üye Dizellerde turbosuz elbette var ama sizin araç turbolu. Güçleri çok düşük ve ömürleri yüksek olur genel olarak. Verimsizdirler ve emisyon sebebiyle uzun süredir üretilmiyorlar.

@SİLİCİ Sadece tork ve beygirle olan işler değil performans konusu. 125 HP atmosferik 143NM torklu aracımı ve 2.0 dizel, 136 BG ve 320 NM torklu aracımı karşılaştırdığımda, 125 beygir olan daha seri. Daha hafif ve kısa şanzıman var araçta. Tork eğrisi de önemli bir detay. Verilen değerler pik değerlerdir. Bir araç anında tepe yapıp düşüşe geçerken, diğeri verdiği torku çok geniş bir bantta sağlayabilir. Kaba hesap yapılacak bir şey değil bu.
 
Son düzenleme:
@Silinen üye Dizellerde turbosuz elbette var ama sizin araç Turbo'lu. Güçleri çok düşük ve ömürleri yüksek olur genel olarak. Verimsizdirler ve emisyon sebebiyle uzun süredir üretilmiyorlar.

@SİLİCİ Sadece tork ve beygirle olan işler değil performans konusu. 125 HP atmosferik 143nm torklu aracım; 2.0 dizel, 136 BG ve 320 NM torklu aracımı karşılaştırdığımda, 125 beygir olan daha seri. Daha hafif ve kısa şanzıman var araçta. Tork eğrisi de önemli bir detay. Verilen değerler pik değerlerdir. Bir araç anında tepe yapıp düşüşe geçerken, diğeri verdiği torku çok geniş bir bantta sağlayabilir. Kaba hesap yapılacak bir şey değil bu.

1.8 110'luk Connect'in gücünün düşük olduğunu nereden duydunuz hocam. 300 Tork, 1.8 hacim, 110 beygir var araçta. Daha bugün 0 - 100'ü 10 saniye olarak tekrar tekrar ölçtük.
 

Hocam konuyla biraz alakasız ancak bu Connect'lere nasıl daha az yaktırabiliriz? Yokuş aşağı ayağımı gazdan çekiyorum. 100'le giderken bile 5. vitese atıyorum, ( Düşük devirin zararlı olduğunu biliyorum yeri geldiğinde yüksek devirleri de zorluyorum.) Fazla fren kullanmamaya çalışıyorum ancak gene de 8 litre altını yaktıramıyorum araca. Bakımları falan deseniz günü gününe yapılıyor. Lastiklerin basınçları falan da iyi ancak her hafta yarım depo motorin gidiyor. Eskiden bu kadar kafaya takmazdım ancak şu sıralar cidden cebime ağır gelmeye başladı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı