1.73 boy daha uzar mı?

Ciddi ağırlık kaldırıyorsunuz vücudunuz kas gelişiminden normal gelişim faktörlerine odaklanamayabilir. Sık sık yapıyorsanız aralığı açın ya da ağırlıkları azaltın.

Örneğin 90 benchten 70 benche, 35 kg incline pressten 25 incline presse düşsem ve böyle devam etsem bir süre olur mu? Çünkü benim amacım estetik vücut ve ağırlık kaldırmazsam olması zor. Yani kısaca spor yapmayı da bırakamam dediğiniz gibi ağırlıkları düşürürüm sadece.

Örneğin 90 benchten 70 benche, 35 kg incline pressten 25 incline presse düşsem ve böyle devam etsem bir süre olur mu? Çünkü benim amacım estetik vücut ve ağırlık kaldırmazsam olması zor. Yani kısaca spor yapmayı da bırakamam dediğiniz gibi ağırlıkları düşürürüm sadece.
Evet, biraz daha alt perdeden çalışmanız daha iyi olabilir. Ağırlık çalışırken kasların gelişmesi için zorlamanız gerekiyor, ancak bu illa ki çok ağır yükler anlamına gelmiyor. Daha düşük ağırlıklarla çalışıp set ve tekrar sayılarını artırarak veya farklı kas gruplarını çalıştırarak da estetik bir vücuda ulaşabilirsiniz.

Evet, biraz daha alt perdeden çalışmanız daha iyi olabilir. Ağırlık çalışırken kasların gelişmesi için zorlamanız gerekiyor, ancak bu illaki çok ağır yükler anlamına gelmiyor. Daha düşük ağırlıklarla çalışıp set ve tekrar sayılarını artırarak veya farklı kas gruplarını çalıştırarak da estetik bir vücuda ulaşabilirsiniz.

Tamamdır teşekkür ederim cevaplarınız için söylemeyi unuttum ben sırt antrenmanında barfikse öncelik veriyorum ilk 3 set barfiks oluyor sonra Low row machine, barbell row, lat pulldown falan okuduğuma göre sırt gelişimi boyu destekliyormuş sırtta da mı kilolarımı düşüreyim? Biraz fazla soru sordum ama merak ediyor insan.

Tamamdır teşekkür ederim cevaplarınız için söylemeyi unuttum ben sırt antrenmanında barfikse öncelik veriyorum ilk 3 set barfiks oluyor sonra Low row machine, barbell row, lat pulldown falan okuduğuma göre sırt gelişimi boyu destekliyormuş sırtta da mı kilolarımı düşüreyim? Biraz fazla soru sordum ama merak ediyor insan.
Sırt çalışmaları doğrudan boy uzatmaz, çünkü boy uzaması daha çok genetik faktörler, beslenme, hormonlar (özellikle büyüme hormonu) ve genel sağlığa bağlıdır. Ancak, sırt çalışmaları dolaylı olarak boyunun daha uzun görünmesine yardımcı olabilir. Düzgün bir duruş ve omurga sağlığı, boyun daha uzun görünmesini sağlar. Sırt kaslarını geliştirmek, duruşunu düzeltir ve omurgaya destek sağlar. Yani sırt çalışmak, doğrudan kemiklerin uzamasına yol açmaz, ancak dik duruşu ve omurga sağlığını iyileştirerek boyunu olduğundan daha uzun gösterebilir.

Şu an 18 yaşındayım 173 boyum var. Fitness yapıyorum okuduklarıma göre ağır squat baskı yaptığı için uzun vadede boy uzamasını engelliyormus. Bir süre bacak yapmasam sadece üst vücut çalışsam olur mu? 120kg yapıyorum squatı. Yani demek istediğim en azından bir 176 falan olma şansım var mıdır?
Kardeşim kim diyor size ağır squat baskı yaptığı için boy uzamasını engelliyor diye :D Boy uzaması genetik ve hormonlarla ilgili. Ve aksine büyüme hormonunu doğru egzersizle arttırabilirsin de. Yanlış squat yaparsan sırta zarar vermiş olacaksın dolayasıyla bu olay senin boy uzamana engelleyecektir. Tıpkı yüzersen çok iyi bir egzersiz olduğu için büyüme hormonu tetiklenecektir. Zaten artık 18 yaşında olduğuna göre epifiz plakların kapandı bu yaştan sonra boy atmayı çok bekleme. En iyi boy 14 yaş gibi atılır o da doğru beslenme basketbol yüzme ve uyku ile güzel sonuçlar verir. Şu an dikkat edeceğin tek nokta sırt bölgendeki kemiklere zarar vermemen.

Ben anlamadım bu işi ya bir taraf farklı diyor bir taraf farklı diyor ne tarafa inanacagimi şaşırdım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı