1 adet ölü piksel ayıplı mal kapsamında mıdır?

Esenlikler, iyi Sosyaller. KTC marka bir monitör almıştık İncehesap üzerinden. Monitör elimize ulaştı testlerini yaparken 1 adet ölü piksel fark ettik. İncehesap ile iletişime geçip değişim için servise gönderdik, 1 hafta geçti 2 hafta geçti arayan soran yok, biz aradık ve İncehesap "monitör değişim işlemini biz yapamıyoruz, distrübitör indeks Bilgisayar'a gönderildi cihaz, detaylı bilgiyi onlardan alın." dendi. Aradık açan yok falan derken bir şekilde ulaştık. Tabii bu süreç içerisinde 15 günlük koşulsuz iade süremizi doldurmuş olduk. İndeks bilgisayar bize.
"Monitör testleri yapıldı, minimum 6 adet ölü piksel olmadığı için değişim yapılmayacak" dedi, sizlere sorum şu.
Bu kabul edilebilir bir durum mu? Ben 1 adet bile ölü piksel olsa ayıplı mal kapsamında diye biliyorum. Bu firmanın böyle bir problemiyle daha önce karşılaşan vs. olduysa yorumlarını bekliyorum.

Ölü pixel olayı markadan markaya değişiklik gösterir. Bazı markalar 3 ve bazı markalar da 5 ölü pixel üstünü kusurlu ürün sınıfına koyar. Bazen de 0 ölü pixel garantili olarak bazı modellerde 0 ölü pixel garantisi sunarlar. Ölü pixel çıktığı zaman illa değişim veya teknik servise ürün gönderme zorunluluğunuz yok. Direk 14 günlük yasal hakkınız olan iade işlemine başvurun çünkü garanti süreçleri çok uzun olduğundan siz ürünü alıp gönderdikten sonra adamlardan cevap alana kadar iade için size verilen sürenin bitmesine denk geliyorsunuz. Böyle olunca da firma biz değiştirmiyoruz dediğinde ürün elinizde kalıyor veya THH ile uğraşıyorsunuz.

1-2 ölü pixel bana kalırsa sorun değil zaten çoğunlukla her renkte belli olmuyorlar. Ayrıca ekranın tam da ortasında değilse kullanım esnasında çoğu zaman fark etmiyorsunuz. Tabii seçim gene sizin ama iade edip tekrar ürün almak için girilecek zahmet değil. Ayrıca bir sonraki alacağın ürün tekrar ölü pixel ile gelirse daha da dertlenirsiniz. 3-4 ölü pixel varsa ve firma içinde garanti kapsamındaysa garantiye - garanti kapsamında değilse dümdüz Iade'ye yollayın arkadaşlar.

Bu arada gayet beğenmedim diyip iade edebilirsiniz. Bunu 40-50 bin TL'lik monitörlerde yapan tanıdıklarım var.

Ölü pixel olayı markadan markaya değişiklik gösterir. Bazı markalar 3 ve bazı markalar da 5 ölü pixel üstünü kusurlu ürün sınıfına koyar. Bazen de 0 ölü pixel garantili olarak bazı modellerde 0 ölü pixel garantisi sunarlar. Ölü pixel çıktığı zaman illa değişim veya teknik servise ürün gönderme zorunluluğunuz yok. Direk 14 günlük yasal hakkınız olan iade işlemine başvurun çünkü garanti süreçleri çok uzun olduğundan siz ürünü alıp gönderdikten sonra adamlardan cevap alana kadar iade için size verilen sürenin bitmesine denk geliyorsunuz. Böyle olunca da firma biz değiştirmiyoruz dediğinde ürün elinizde kalıyor veya THH ile uğraşıyorsunuz.

1-2 ölü pixel bana kalırsa sorun değil zaten çoğunlukla her renkte belli olmuyorlar. Ayrıca ekranın tam da ortasında değilse kullanım esnasında çoğu zaman fark etmiyorsunuz. Tabii seçim gene sizin ama iade edip tekrar ürün almak için girilecek zahmet değil. Ayrıca bir sonraki alacağın ürün tekrar ölü pixel ile gelirse daha da dertlenirsiniz. 3-4 ölü pixel varsa ve firma içinde garanti kapsamındaysa garantiye - garanti kapsamında değilse dümdüz Iade'ye yollayın arkadaşlar.

Bu arada gayet beğenmedim deyip iade edebilirsiniz. Bunu 40-50 bin TL'lik monitörlerde yapan tanıdıklarım var.

Hocam keyfi iadeleri İncehesap kabul ediyor mu? Yasal olarak etmesi gerekiyor fakat Amazon, Trendyol veya Hepsiburada'nın kolaylığını sağlamıyordur diye düşünüyorum.

Kasım ayının başında ASUS marka monitör almıştım Trendyol üzerinden İncehesap'tan. Bir tane sıkışmış piksel vardı günler sonra iki oldu bu. Müşteri hizmetleriyle konuştum yan yana 3 farklı yerlerde 5 ölü piksel olunca değişim ya da iade oluyormuş. Şikayetvara şikayet oluşturdum ne döndüler ne aradılar. Bende 10. gün beğenmedim diye iade ettim. Bir daha İncehesap mı tövbe.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı