1 ay önce alınan S24 iade edilebilir mi?

ConnprRk800

Femtopat
Daha fazla  
1ay önce S24 serisi yeni bir cihaz aldım vatan mağazasından, telefon ilk hafta felaket ısınıyor ve şarjı bitiyordu neyse toparlanır desim. Şu an 1. Ayı tamamlama 1gün kaldı ve cihaz yarım saat sosyal medyada klimalı odada 39dereceyi geçiyor, bir de bu işlemi mobil veriyle yaptıysan vay haline 42° ile bakışıyorum. 1saat Brawl Stars oynuyorum 43 dereceyi görünce kapatıyorum oyunu. Tek sorun bu da değil, telefonda QHD+ ve 120Hz var ama ben şarjı o şekilde 6saati zor görüyor diye FHD+ 60Hz, güç tasarrufu ve performans profili düşük, her şey kapalı kullanıyorum 8saati görünce mutlu oluyorum. Üstelik cihaz bir uygulamaya girerken bir anda kendini yeniden başlatıyor kafayı yiyor. Telefonun her modelinde olan bir sorun olmadığına eminim çünkü cidden bu telefonun bir anda kendini yeniden başlatma ya da ısınma konusunda yaşattığı sorunu A24 bile çok nadir yaşıyordur. Tamam telefon süper hızlı, akıcı, 7yıl güncelleme ve garika ekran sahibi ama zaten bu ısınmayla 7yıl güncellemeyi ne yapayım 4seneye çöp olur telefon. Ekranı QHD+ ama şarj dolaylı kullanamıyorum QHD+ özelliğini ve kumlu ekran sorunundan şüpheleniyorum. Sizce iade kabul edilir mi? Bir de One UI 6.1.1 gelmiş yapsam iade sırasında kardeşim sen bunu güncellemişsin falan derler mi çünkü merak ediyoeum yeni One UI özelliklerini.

Bu arada düşük performans profili ve FHD+ 60Hz iken yaşanan ısınma değerleri bunlar. 120Hz, QHD+,standart performans profili ve Bluetooth falan açıkken oynamaya korkuyorum çünkü çok rahat 44ü 45i görür o şekilde 1,5 saat TikTok izlesem.
@avis1 komik olan nedir?

Son düzenleme:
@ConnprRk800 Komik olan şu cihaz sadece arızalıyım diye konuşmadıgı kalmış. Alındıgı günden beri kendinizde görmüşsünüz arızalı oldugunu buraya yazacagınıza iade etmek gerekmezmiydi ?

Hocam cihaz sorunluysa bire bir değişim veya para iadesi olmuyor mu?
Hemen olmuyor servise gidiyor verilen rapora göre degerlendiriliyor.

Hocam cihaz sorunluysa bire bir değişim veya para iadesi olmuyor mu?

Alalı 27 gün oldu vatan desteğe ulaştığımda eğer sorun varsa tamire gönderilir düzelmezse ve eğer sorun tespit edilirse iade/değişim yapılabilir dedi. Ben bir tık geçiştirdi gibi hissettim. Hafta sonu yüz yüze görüşeceğim ona göre eğer buradan kabul edilebilir gibi olumlu bir yanıtlar alabilirsem hemen yeni model araştırmaya çalışacağım çünkü öğrenciyim ve telefonsuz okula gitmek riskli bir durum benim için. En kötü iade için bile kabulum çünkü sorunun telefonun işlemcisi ya da kroniği olmadığına emin gibiyim. Yine de servis bu bakmadan temiz bu cihaz deyip göndermeleri çok çok yüksek ihtimal. Telefonun sorunlu olduğunu vatandaki çalışana anlatsam bile zaten sorf biraz daha süreci uzatmak ve vazgeçirmek için muhtemelen salağa yatacak.

@ConnprRk800 Komik olan şu cihaz sadece arızalıyım diye konuşmadıgı kalmış. Alındıgı günden beri kendinizde görmüşsünüz arızalı oldugunu buraya yazacagınıza iade etmek gerekmez miydi?

Aldığım tüm cihazlar ilk 2 hafta bu şekildeydi. Benim bunu sorma nedenim vatana ancak hafta sonu gidebilirim, buradan bir bilgi alsam ona göre yeni cihaz baksam diye konu açtım çünkü iade kabulu olur olmaz yeni cihaza geçeceğim çünkü öğrenciyim ve iletişim aracına sahip olmadığım sürece resmen Minecraft survivor gibi geçecek yol. Gerek otobüsün saatine bakarken gerek konum kullanırken gerek acil bir durumda iletişim için. Sonuçta iadesi kabul edilirse hangi cihaz alabilirim diye araştırma yapmam sürer en az 1hafta. Amacım bu.

Alalı 27 gün oldu vatan desteğe ulaştığımda eğer sorun varsa tamire gönderilir düzelmezse ve eğer sorun tespit edilirse iade/değişim yapılabilir dedi. Ben bir tık geçiştirdi gibi hissettim. Hafta sonu yüz yüze görüşeceğim ona göre eğer buradan kabul edilebilir gibi olumlu bir yanıtlar alabilirsem hemen yeni model araştırmaya çalışacağım çünkü öğrenciyim ve telefonsuz okula gitmek riskli bir durum benim için. En kötü iade için bile kabulum çünkü sorunun telefonun işlemcisi ya da kroniği olmadığına emin gibiyim. Yine de servis bu bakmadan temiz bu cihaz deyip göndermeleri çok çok yüksek ihtimal. Telefonun sorunlu olduğunu vatandaki çalışana anlatsam bile zaten sorf biraz daha süreci uzatmak ve vazgeçirmek için muhtemelen salağa yatacak.

Aldığım tüm cihazlar ilk 2 hafta bu şekildeydi. Benim bunu sorma nedenim vatana ancak hafta sonu gidebilirim, buradan bir bilgi alsam ona göre yeni cihaz baksam diye konu açtım çünkü iade kabulu olur olmaz yeni cihaza geçeceğim çünkü öğrenciyim ve iletişim aracına sahip olmadığım sürece resmen Minecraft survivor gibi geçecek yol. Gerek otobüsün saatine bakarken gerek konum kullanırken gerek acil bir durumda iletişim için. Sonuçta iadesi kabul edilirse hangi cihaz alabilirim diye araştırma yapmam sürer en az 1hafta. Amacım bu.
Hocam bence de en iyisi iade yapın. Riske girmeye gerek yok. Farklı bir model bakabilirsiniz. Konu açın forumda.

Hocam bence de en iyisi iade yapın. Riske girmeye gerek yok. Farklı bir model bakabilirsiniz. Konu açın forumda.

Hafta sonu gidip deneyeceğim iadeyi. Artık kabul olursa değişim ya da magic 6 Pro ile S23 Ultra arasından birini alacağım. Kabul olmazsa 7 sene kullanma gibi bir niyetim var ve bu kadar ısınan bir cihaz 5 seneyi zor görür. Bu nedenle ya S25 serisi iyi olursa gelince değişim kampanyası falan da olursa üstünede çok fazla istemezlerse düz S25e geçerim ya da gidebildiği yere kadar cayır cayır gideceğim bu cihazla.

Güne bu kadar takılmayın, mağazadan alınan ürünlerde ilk 14 gün iade hakkı zaten yok.

İlk 6 ay içerisinde ortaya çıkan ayıplarda tüketici seçimlik haklarından istediğini kullanabilir. Ürünü satıcıya ayıplı olduğunu, değişim istediğinizi vererek teslim edin. Büyük ihtimalle servise göndermemiz gerek diyecekler. Eğer servise yollarlarsa "servis tutanak formunda", Ürünün kusurlarının ve değişim istediğinizin yazdığından emin olun.

Özellikle vurguluyorum, çünkü Vatan bu konularda berbat bir firma.

Buna ek olarak, bence ilk önce hakkınızı öğrenin ondan sonra ürünü teslim edin. 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun madde 14 ile garanti belgesi yönetmeliği madde 9 u inceleyebilirsiniz.

Hafta sonu gidip deneyeceğim iadeyi. Artık kabul olursa değişim ya da magic 6 Pro ile S23 Ultra arasından birini alacağım. Kabul olmazsa 7 sene kullanma gibi bir niyetim var ve bu kadar ısınan bir cihaz 5 seneyi zor görür. Bu nedenle ya S25 serisi iyi olursa gelince değişim kampanyası falan da olursa üstünede çok fazla istemezlerse düz S25e geçerim ya da gidebildiği yere kadar cayır cayır gideceğim bu cihazla.
Bu mesajınızı yeni okudum. Üründe ayıp kesinleşirse, seçim hakkı size ait hocam. İsterseniz değişim talep edersiniz (satıcı aynı ürünü verebilir, anlaşmanız lazım) isterseniz iade talep edersiniz.

Güne bu kadar takılmayın, mağazadan alınan ürünlerde ilk 14 gün iade hakkı zaten yok.

İlk 6 ay içerisinde ortaya çıkan ayıplarda tüketici seçimlik haklarından istediğini kullanabilir. Ürünü satıcıya ayıplı olduğunu, değişim istediğinizi vererek teslim edin. Büyük ihtimalle servise göndermemiz gerek diyecekler. Eğer servise yollarlarsa "servis tutanak formunda", Ürünün kusurlarının ve değişim istediğinizin yazdığından emin olun.

Özellikle vurguluyorum, çünkü Vatan bu konularda berbat bir firma.

Buna ek olarak, bence ilk önce hakkınızı öğrenin ondan sonra ürünü teslim edin. 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun madde 14 ile garanti belgesi yönetmeliği madde 9'u inceleyebilirsiniz.

Bu mesajınızı yeni okudum. Üründe ayıp kesinleşirse, seçim hakkı size ait hocam. İsterseniz değişim talep edersiniz (satıcı aynı ürünü verebilir, anlaşmanız lazım) isterseniz iade talep edersiniz.

Teşekkür ederim pazar günü vatana gidip iade istediğimi ve sorunlarını belirteceğim. Umarım saçma sapan süreci uzatmaya ya da sanki telefonun Google'da yarım saat gezince 40°, 1 saat gezince 43° olması, durduk yere yeniden başlatması normalmiş gibi davranmaya çalışmazlar. Bu telefona J6'dan geçtim ve inanın J6 kimi durumda bundan daha az ısınıyordu.

Teşekkür ederim pazar günü vatana gidip iade istediğimi ve sorunlarını belirteceğim. Umarım saçma sapan süreci uzatmaya ya da sanki telefonun Google'da yarım saat gezince 40°, 1 saat gezince 43° olması, durduk yere yeniden başlatması normalmiş gibi davranmaya çalışmazlar. Bu telefona J6'dan geçtim ve inanın J6 kimi durumda bundan daha az ısınıyordu.

J6 ile kıyaslamak doğru değil hocam, sonuçta j6'nın işlem gücü ne ki ısınsın?

Siz sorunları detaylıca belirtip, değişim talebinizi yazdırın. Aksi halde tutanağı - servis kaydını imzalamayın. Servis ürün için "kusur yok" demediği sürece vatan talebinizi yerine getirmek zorunda.

J6 ile kıyaslamak doğru değil hocam, sonuçta j6'nın işlem gücü ne ki ısınsın?

Siz sorunları detaylıca belirtip, değişim talebinizi yazdırın. Aksi halde tutanağı - servis kaydını imzalamayın. Servis ürün için "kusur yok" demediği sürece vatan talebinizi yerine getirmek zorunda.

Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı