İnceleme 1 aylık Lenovo G24-20 monitör izlenimi

Yaklaşık 40 gündür eski VA monitörüme veda ettim bunu aldım. VA'dan IPS'e geçince elbette görüntüde ve özellikle renklerde bayağı bir fark oluştu, özellikle eski monitör beyazları bile düzgün veremiyormuş renkleri vs. kurcaladım soğuk yaptım ama hala sarımtırak veriyormuş. Her neyse ilk izlenimlerim görüntü kalitesi gayet güzel, siyahlar bildiğimiz gibi IPS panellerdeki grimsi siyah elbette bunda da var. Yükseklik ayarı da yapılabiliyor bu fiyattaki rakiplerinin bildiğim kadarıyla hiçbirisinde bu özellikten yok. Üründe 2 DP 1 HDMI ve 1 tane de 3.5 mm jak girişi mevcut, dahili hoparlör yok. Maalesef üründe coil whine mevcut 165 Hz de kullandığınız zaman pekte zorlanmadan sesi duyabiliyorsunuz, MPRT kullanacaksanız hele ses çok daha kötü bir hal alıyor. Üründe kesinlikle ghosting'e rastlamadım.

IMG_20230210_123621.jpg

IMG_20230220_184734.jpg
IMG_20230303_220204.jpg

IMG_20230218_134352.jpg

Bu da eski VA monitörle olan karşılaştırma.

IMG_20230225_153428.jpg

ARTILAREKSİLER
165 HZDüşük olduğunu düşündüğüm iç aksam kalitesi
Ayar yapabileceğiniz bir yazılıma sahip olması böylece OSD ile uğraşmıyorsunuzCoil Whine (Hz yükseldikçe ve MPRT açılınca hepten azan bir türü hem de)
Sertifikası olmasa da iyi kötü bir HDRDahili hoparlör yok
Canlı Renkler
IPS Panel
F/P denilebilir
Yükseklik ayarı yapılabilmesi

Üründe CW olmamış olsaydı gözüm kapalı önerirdim ama bunu size bırakıyorum.

Hayır düşmüyor, MPRT açılınca parlaklık ayarlanamıyor ama kontrast ayarlanıyor.
MPRT açıkken parlaklık ayarlanmıyorsa muhtemelen belirli bir seviyeye düşüyordur. O seviye şuan sizin kullandığınız olabilir. MPRT fullemeyi deneyin.

Aksi taktirde oynamaya açık olması gerekiyor.

Samsunga göre renk doğruluğu daha iyi.
Chrome'da bile beyazı sarı sarı gösteriyor şok oldum 5 yıl bu monitörü kullandım bir de.

MPRT açıkken parlaklık ayarlanmıyorsa muhtemelen belirli bir seviyeye düşüyordur. O seviye şuan sizin kullandığınız olabilir. MPRT fullemeyi deneyin.

Aksi taktirde oynamaya açık olması gerekiyor.
Parlaklığı epey yükseltip açtım yine aynı seviyeye iniyor.

Bu arada monitörde sadece 1 tane DP varmış ben 2 yazmışım onun yerine 2 HDMI var demek istedim.

Son düzenleme:
Chrome'da bile beyazı sarı sarı gösteriyor şok oldum 5 yıl bu monitörü kullandım bir de.

Parlaklığı epey yükseltip açtım yine aynı seviyeye iniyor.

Bu arada monitörde sadece 1 tane DP varmış ben 2 yazmışım onun yerine 2 HDMI var demek istedim.
merhabalar, monitörün tam yüksekliği nedir, benim alanım kısıtlı sığar mı sığmaz mı bilmiyorumda

merhaba, aynı monitörü kullanıyorum. kendi yazılımı üzerinden ayar yapıyorum.

siz hangi ayarlarda kullanıyorsunuz? ben otomatik gelen oyun ayarlarından seçiyorum genelde.

hdr açmak lazım mıdır? renk olarak rgb mi yoksa neutral mı daha kaliteli renk sunuyor acaba?

Yaklaşık 40 gündür eski VA monitörüme veda ettim bunu aldım. VA'dan IPS'e geçince elbette görüntüde ve özellikle renklerde bayağı bir fark oluştu, özellikle eski monitör beyazları bile düzgün veremiyormuş renkleri vs. kurcaladım soğuk yaptım ama hala sarımtırak veriyormuş. Her neyse ilk izlenimlerim görüntü kalitesi gayet güzel, siyahlar bildiğimiz gibi IPS panellerdeki grimsi siyah elbette bunda da var. Yükseklik ayarı da yapılabiliyor bu fiyattaki rakiplerinin bildiğim kadarıyla hiçbirisinde bu özellikten yok. Üründe 2 DP 1 HDMI ve 1 tane de 3.5 mm jak girişi mevcut, dahili hoparlör yok. Maalesef üründe coil whine mevcut 165 Hz de kullandığınız zaman pekte zorlanmadan sesi duyabiliyorsunuz, MPRT kullanacaksanız hele ses çok daha kötü bir hal alıyor. Üründe kesinlikle ghosting'e rastlamadım.

Eki Görüntüle 1694748

Eki Görüntüle 1694750Eki Görüntüle 1694751
Eki Görüntüle 1694749

Bu da eski VA monitörle olan karşılaştırma.

Eki Görüntüle 1694752

ARTILAREKSİLER
165 HZDüşük olduğunu düşündüğüm iç aksam kalitesi
Ayar yapabileceğiniz bir yazılıma sahip olması böylece OSD ile uğraşmıyorsunuzCoil Whine (Hz yükseldikçe ve MPRT açılınca hepten azan bir türü hem de)
Sertifikası olmasa da iyi kötü bir HDRDahili hoparlör yok
Canlı Renkler
IPS Panel
F/P denilebilir
Yükseklik ayarı yapılabilmesi

Üründe CW olmamış olsaydı gözüm kapalı önerirdim ama bunu size bırakıyorum.
Hoparlör yoksa bize ters hacı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı