1 CM Kaç Pixel?

@cortex47
O yorumu sildim. Ancak o yorumu yapma sebebim büyük ekranda pixeller daha büyük görünür sadece dediğin için. Kıyaslama olarak gördüğümden yazdım. Senden ricam sende bu yorumunu düzeltmen olacaktır.
Her panelde aynı piksel yapısı ve aralığı kullanılmıyor.
Piksel aralığı düşük ve piksel yoğunluğu yüksek ürünleri örnek alıp aynı boyuttaki piksel aralığı yüksek ve piksel yoğunluğu düşük bir ürün ile kıyaslarsak ne demek istediğimi anlayacaksınız.

@lukianos
Tam bir ölçü söylemek biraz yanlış olur. Ancak aşağıdaki görsel üzerindeki bilgiye bakarsan az çok tahmin edebilirsin.
Ekran Alıntısı2222222.JPG

Son düzenleme:
@cortex47
O yorumu sildim. Ancak o yorumu yapma sebebim büyük ekranda pixeller daha büyük görünür sadece dediğin için. Kıyaslama olarak gördüğümden yazdım. Senden ricam sende bu yorumunu düzeltmen olacaktır.
Piksel aralığı düştük ve piksel yoğunluğu yüksek ürünleri örnek alıp aynı boyuttaki piksel aralığı yüksek ve piksel yoğunluğu düşük bir ürün ile kıyaslarsak ne demek istediğimi anlayacaksınız.

@lukianos
Tam bir ölçü söylemek biraz yanlış olur. Ancak aşağıdaki görsel üzerindeki bilgiye bakarsan az çok tahmin edebilirsin.
Eki Görüntüle 354306[/QUOTEH
@cortex47
Piksel aralığı düştükçe ve piksel yoğunluğu yüksek ürünleri örnek alıp aynı boyuttaki piksel aralığı yüksek ve piksel yoğunluğu düşük bir ürün ile kıyaslarsak ne demek istediğimi anlayacaksınız.

@lukianos
Eki Görüntüle 354306
Ben bir fotoğrafın piksel değerine bakarak çıkartınca en boy oranının ne olduğunu öğrenebilir miyim? Diyelim ki 400*600 piksel bir fotoğraf ben bunla hiç oynamadan çıkartırsam çıktının boyutu ne olur hesaplayabiliyor muyuz (cm cinsinden)

Benim elimde 640*470 px 96 dpi bir fotoğraf var demiştin. Bu bilgilere göre aşağıda bulunan görselde üzerindeki göreceğin değer çıkıyor.
Eki Görüntüle 354310
Yüksekliği 270 cm mi olacak poster boyutu resmen çok fazla değil mi
Benim elimde 640*470 px 96 dpi bir fotoğraf var demiştin. Bu bilgilere göre aşağıda bulunan görselde üzerindeki göreceğin değer çıkıyor.
Eki Görüntüle 354310
en boy ölçülerini aynı oranda azaltırsam görüntüde bozulma olmuyor değil mi

@cortex47
Piksel aralığı düşük ve piksel yoğunluğu yüksek ürünleri örnek alıp aynı boyuttaki piksel aralığı yüksek ve piksel yoğunluğu düşük bir ürün ile kıyaslarsak ne demek istediğimi anlayacaksınız.

@lukianos
Eki Görüntüle 354306

Benim söylemeye çalıştığım şey, pixel boyutu değişir. Büyük ekranlarda daha büyük pixel olur. Adobe'un sitesinden alıntı yapıyorum: "Changing the pixel dimensions affects the physical size but not the resolution." Yani pixel boyutlarını değiştirmek çözünürlüğe değil, boyuta etki eder. Yani pixellerin sabit boyutları yoktur. Büyütülüp küçültülebilirler. Bu yüzde yaptım o yorumu, düzeltilmesi gerektiğini düşünmüyorum.

Sorulan soru ile verilen cevaplar örtüşmüyor sanki. Bence yazdırma seçeneklerinden kağıt olarak A4 seçip sayfaya sığdır ve ortala derseniz A4 kağıda mümkün olan en büyük oranda çıktı alacaksınız. Zaten sorduğunuz sorunun cevabı da bu.

Sormak istediğiniz eğer ''A4 kağıda alınan çıktının çözünürlük kalitesi nasıl olur?'' ise yazıcının kalitesi de işin içine giriyor. Yüksek çözünürlükte baskı yapabilme kapasitesine bağlı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı