1 defa alınan creatin ne yapar?

Techno34

Decipat
Makaleler
4
Arkadaşımın creatininden kullandım spor yapan biriyim 60 kiloyum evde spor yapiyorum 10 kilo dumbal ve barfiks demirim var şınav ve mekik çekip antrenmanı bitiriyorum. 1,1.30 saat kadar antrenman yapıyorum haftada 5 gün kadar 1 ölçek creatin alıp 1 litre su içtim hayatımda ilk defa kullandım antrenman esnasında kaslarımda anormal büyüme yapmaz değil mi çünkü ailemin haberi yok ve dışarıdan suplement almama izin vermiyorlar. Kaslarim aşırı büyümez değil mi tek antrenmanda dışarıdan belli olmaz umarim.

Kreatinin asıl amacı enerji vermesi. Kaslarda su tutup ufak bir büyütme yapma etkisi de var ama bir kerelikte ne enerji artışı ne de kaslarda büyüme görülür. Kreatin devamlı kullanılırsa etkisini anca 2-3 hafta sonra gösterir.

Creatin sürekli kullanınca işe yarayan bir supplementtir. 1 defa almanız sizi büyütmez merak etmeyin 😂 kas kütlesini arttırmak & büyümek bu kadar kolay değil maalesef ki ama kas kütlenizin artması iyi bir şeydir antrenman dışında belli olmaz umarım demenizin sebebini anlamadım 🤔

Hocam spor yaptığınız için diliniz damağınız kurur normalden daha fazla su içersiniz bu da normalden daha fazla tuvalet ihtiyacı yaratır yani creatin ile alakası yoktur. Bu da gayet normal bir şey kyrno hocamın açıkladığı gibi. Suyun faydası var zararı ise yoktur. Sakın 30dk bir idrarım geliyor deyip su tüketimini azaltmayın. İyi sporlar.

Creatin yaklaşık 14 gün kullanım veya 14 güne kullanıma yakın zamanda etkisini hissettirip göstermeye başlayan bir supplementtir. Tek kullanım ile sizde herhangi bir etki yapmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı