Merhaba. Ben Windows XP´ye Windows 10 kurmak istiyorum. Ne kadar RAM harcar onu söyler misiniz? Veya Windows 10 mu Windows 7 mi daha az RAM harcar? Şimdiden teşekkürler.
Bilgisayarına format atıp Windows 10 yüklemek istiyorsun galiba? XP'ye Windows 10 kurmak cümlesinde bunu mu anlatmak istedin? Ve 1 GB RAM ile stabil kullanamazsın. Windows 7 daha iyi bir seçim olabilir senin için.
Windows 10 işletim sistemi hakkında sistem gereksinimlerine, belirtimlere ve önemli bilgilere ulaşın. Ayrıca kullanım dışı bırakılan özellikler, yükseltme sürümleri ve yerelleştirme dilleri hakkında bilgi edinin.
www.microsoft.com
Sadece RAM ile değerlendirilmez, ancak 32 bit sürüm yarı stabil ve rahatsız edici yavaşlıkla çalışabilir.
Windows XP kullanan sistem %99 ihtimalle en az 10-12 yıllıktır. O sisteme Windows 10 kurmak mantıklı değildir. 1 GB RAM de Windows 10 için yeterli değildir zaten.
1 GB RAM'li bir sisteme yaptığım Windows 10 Pro (Sürüm 1607) 32 bit denemesinde aşırı derecede yavaşlık ve MEMORY_MANAGEMENT kodunda mavi ekranlarla karşılaştım. Windows 8.1, Windows 10'un aksine oldukça stabildi ve hiçbir sorunla karşılaşmadım.
Ayrıca RAM tek etken değildir. Ekran kartı, işlemci ve anakart da bir o kadar da önemlidir.