1 Gbit internet bazen 100 Mbps'ye düşüyor

raizel1903

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, 1000 Mbps internet kullanıyorum Kablonet üzerinden bazı zamanlar internetim kablolu da 100 Mbps'ye düşüyor, bazen de 10 Mbps'ye düşüyor. Bunun çözümünü Ethernet kablosunun portlarını değiştirip sonra Realtek PCI-e GBE Family Controller özelliklerinden değer kısmından otomatik görüşme ve 1000 Mbps seçiyorum. Geçici olarak düzeliyordu fakat şu an hiçbir türlü düzelmiyor. Nasıl düzeltebilirim?

Manuel olarak 1000 Mbps görüşme seçili olduğu halde böyle oluyorsa ve farklı ethernet çıkışlarında da oluyorsa bilgisayarın ethernet girişinde veya kabloda kusur var demektir. Kablonun uçlarına yeniden jak çakılabilir. Yine olursa başka kablo denenebilir. Hangisi kolay ve ucuza geliyorsa onu denemek lazım. Umarım bilgisayarın girişinde sorun yoktur.

Manuel olarak 1000 Mbps görüşme seçili olduğu halde böyle oluyorsa ve farklı ethernet çıkışlarında da oluyorsa bilgisayarın ethernet girişinde veya kabloda kusur var demektir. Kablonun uçlarına yeniden jak çakılabilir. Yine olursa başka kablo denenebilir. Hangisi kolay ve ucuza geliyorsa onu denemek lazım. Umarım bilgisayarın girişinde sorun yoktur.
Önceki bilgisayarım da da böyle oluyordu ama yine düzeliyordu, bu bilgisayar da aynı şekil böyle oldu fakat düzeltiyordum normalde şimdi ise düzeltemiyorum yeni bilgisayarı da alalı 1 ay falan oldu anakartım Asrock A620M

Önceki bilgisayarım da da böyle oluyordu ama yine düzeliyordu, bu bilgisayar da aynı şekil böyle oldu fakat düzeltiyordum normalde şimdi ise düzeltemiyorum yeni bilgisayarı da alalı 1 ay falan oldu anakartım Asrock A620M
Kabloyu kontrol et o zaman. Zaman içinde üzerine basılır, bükülür veya tak çıkar yaparken jakları daha fazla hasar görebilir. Bu olağan bir şey. Yeni bir CAT6 kablosu alırsın çözülür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı