1 Gbps interneti olanlar o hızda ne yapıyor?

@tugoli böyle düşünmeyin. Herkesin hakkı. Herkes vergi veriyorsa herkese vermek zorundalar. Benim köyde DSL bile yok Superbox kullanıyorum ve çok daha fazla ödüyoruz.

Çok saçma bir soru. Günümüzde çıkan çoğu oyun en az 50, çoğunlukla 80-120 GB. Bunları 10 dakikada indirmek varken neden 24 saatte indireyim? Geforce NOW ile oyun oynayacak olsam, neden 35 Mbps ile oynayıp işkence çekeyim? Yada VPN açıp xCloud'dan oynamak istesem. Böyle sorular duyduğum zaman deliriyorum. 1 Gbps internetim varmış gibi konuştum, 35 Mbps hızım.

Belli bir hız üstü günlük kullanım için gereksiz. Zaten 1000 Mbps altyapı sahiplerinin hepsi tam hızında kullansa dayanamaz altyapı herhalde. 100 Mbps'de 8K rahatça izlenebiliyor her gün mü oyun indirecek adamlar :D

TurkNet tarafında GigaFiber olanların hepsi 1000 kullanıyor, sizin dediğiniz diğer operatörler için. Ayrıca galiba yetersiz değil de gereksiz demek istediniz. Dosya indirme kısmında gereksiz değil aksine gerekli. Neden böyle düşünüyorsunuz bilmiyorum.

1000 Mbps indirme hızı vereceklerine bak fazla istemiyorum 20Mbps yükleme hızı versinler ben 90-100 ile idare ederim vallahi.

Veriyorlar zaten onu. Vermediklerini kim söyledi. Bakırda vermiyorlar ama fiberde veriyorlar bakırda verince bütün sinyal bozuluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne devletin ne de zamanında özelleştirilen Türk Telekom firmasının hizmetini geliştirme gibi bir kaygısı yok. Haliyle inovasyona para harcamadan piyasayı tekelleştirerek düşük hız ve yüksek fiyatlandırmayla internet hizmeti sunmak varken internet hizmetlerini dünya standartlarına getirmek akıllarına bile gelmiyor olabilir.

Arkadaşlar ben elimdekine göre yorum yaptım :D Verseler hayır mı diyeceğim. Sadece 1000Mpbs gereksiz yorumunu yaptım. Keşke her altyapı 200 Mbps desteklese bazı kişiler 1000Mpbs'den yararlanacağına.
Benim altyapım 20 Mpbs upload'a imkan sağlamıyor şu anda ona bile tavım.

Belli bir hız üstü günlük kullanım için gereksiz. Zaten 1000 Mbps altyapı sahiplerinin hepsi tam hızında kullansa dayanamaz altyapı herhalde. 100 Mpbs'de 8K rahatça izlenebiliyor her gün mü oyun indirecek adamlar :D
TurkNet gigafiber altyapıyı yaparken hane başına 1000 Mbps olacak şekilde saha dolabını kuruyor. Yani Gigafiber altyapısı için herkes hemen hemen tam hızda kullanabilir. Superonline, türk telekom altyapıları için aynı şeyi söyleyemem.

Arkadaşlar ben elimdekine göre yorum yaptım :D verseler hayır mı diyeceğim? Sadece 1000MBPS gereksiz yorumunu yaptım. Keşke her altyapı 200 Mbps desteklese bazı kişiler 1000MBPS'den yararlanacağına.
Benim altyapım 20 Mbps Upload'a imkan sağlamıyor şu anda ona bile tavım.

Hocam anlatmak istediğimiz şey şu, 200 için zaten fiber bir altyapı gerekli değil mi? Zaten o altyapıyı kuran şirkete 200 veya 1000 bu hız olayı çok yük bindirmiyor demek istiyorum. Bak TurkNet'e, herkese 1000 gelsin diye neler yapıyorlar.

Hocam anlatmak istediğimiz şey şu, 200 için zaten fiber bir altyapı gerekli değil mi? Zaten o altyapıyı kuran şirkete 200 veya 1000 bu hız olayı çok yük bindirmiyor demek istiyorum. Bak TurkNet'e, herkese 1000 gelsin diye neler yapıyorlar.
Bu noktada yanlışınız var. İnternet hızı havadan gelmiyor. Aldığınız hizmetin diğer tarafta bir karşılığı var. Bağlı olduğunuz santralde kapasite arttırımına gidilmezse 200 yerine 1000 alamazsınız. Velev ki aldınız hem stabil olmaz hem de diğer insanların stabil internetleri de bozulur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı