1 gün boyunca bilgisayarı açık bırakmak zararlı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selamünaleyküm. GTA V indirdim. Sabahtan beridir yüklenmesini bekliyorum, bugün yüklerken yarıda elektrik gitti, tekrar yüklemeye başladım. 10 saat falan oldu. Sanırım sabaha doğru bitecek. Bilgisayarı sabaha kadar açık bırakacağım. Bir zararı olur mu donanımsal?

Mantıklı bir biçimde düşünmeniz taktirde zaten sonuca ulaşmanız mümkün. Hayır zararı yok.

GTA V indirdin fakat yüklenmesi 10 saattir bitmedi. Nasıl oluyor? Repack olarak sıkıştırılmış oyunlar bile en fazla 2-3 saatte yükleniyor.

İndirme işlemi, bilgisayarı pek de yoran bir şey değil. Büyük ihtimalle bilgisayarınızın fanları bile çalışmayacak çok serin olacağından dolayı. Bilgisayarınız, mangal yapacak gibi 100 derecede çalışmadığı sürece bir sorun olmaz. Kapalı durması için alınmıyor bu cihazlar sonuçta. :)

Hocam, indirme değil, yükleme yapıyorum. CPU %100'e çıkıyor ama geri iniyor.

Selamünaleyküm. GTA V indirdim. Sabahtan beridir yüklenmesini bekliyorum, bugün yüklerken yarıda elektrik gitti, tekrar yüklemeye başladım. 10 saat falan oldu. Sanırım sabaha doğru bitecek. Bilgisayarı sabaha kadar açık bırakacağım. Bir zararı olur mu donanımsal?
Zararı olmaz. Olsa benim bilgisayara olurdu her gün en az 12 saat açık kalıyor.

Hocam, indirme değil, yükleme yapıyorum. CPU %100'e çıkıyor ama geri iniyor.

Korsan mı indiriyorsunuz yani? Daha doğrusu korsan indirilmiş oyunu yüklüyorsunuz. Sıkıştırılmış dosya ise o bilgisayarınızı yorar ama kurulum süresince oyun oynamaktan pek de farklı olduğu söylenemez. Ethereum madencileri, bilgisayarlarını günlerce ya da aylarca açık bıraktığı halde bir şey olmuyor.

GTA V indirdin fakat yüklenmesi 10 saattir bitmedi. Nasıl oluyor? Repack olarak sıkıştırılmış oyunlar bile en fazla 2-3 saatte yükleniyor.
Sıkıştırılmış zaten hocam. Repack R.G Mechanics ne berbat bir şey ya. Downloaddan kazandığım saati yüklemede harcıyor değişen bir şey yok.

Ekran Alıntısı.PNG

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı