1 Kasaya 3 Adet R9 295x2 Takılır mı?

Arkadaşlar ceza yediğim için cevap verememiştim. Ben internetten araştırdım ve kendimce şu cevabı buldum. R9 295x2 çift kart olduğu için 3 adet takdığımızda 6 tane GPU oluyor. Sorun şu 6 GPU destekleyen anakartı nereden bulacağız o yüzden biraz düşündükten sonra mantıksız geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ceza yediğim için cevap verememiştim. Ben internetten araştırdım ve kendimce şu cevabı buldum. R9 295x2 çift kart olduğu için 3 adet takdığımızda 6 tane GPU oluyor. Sorun şu 6 gpu destekleyen anakartı nerden bulacağız o yüzden biraz düşündükten sonra mantıksız geldi
3 tane R9 295X2 besleyebilecek PSU buldun mu da? :)

Son düzenleyen: Moderatör:
@Emre Uncu , @Range.. ve @FurkanOZKAYA o isim Quadfire olarak da geçiyori 4 way Crossfire olarak da geçiyor. Yani o yanlış bu doğru durumu yok, her iki kullanımda doğru.

Arkadaşın sorusuna gelecek olursak eğer, bir anakarta 4 adet çift GPU'ya sahip ekran kartı takıp, kullanabilirsin. Fakat bu platform fark etmeksizin (nVidia veya AMD) sadece iki adet kartın Crossfire veya SLI şeklinde çalışmasına yetebilecektir. SLI ve Crossfire teknolojileri 4 adet GPU'ya yani 4 yola kadar izin veriyor. Fakat sen bunu aşıp 6 veya 8 adet GPU'yu aynı anda çalıştırmaya çalışıyorsun. Bu kartlardan sadece ilk ikisi Crossfire olarak çalışacaktır. Diğer iki kart kendi başına boşta durarak çalışacaklardır. Ama ne o kartlara başka görevler atayabilirsin, bu mümkün. Misal, 4 way CrossFire olan sistem OpenGL renderi alırken, bir tane kart oyun amaçlı kullanılabilir.

3 tane R9 295X2 besleyebilecek PSU buldun mu da? :)
Tek bir PSU ile 4 adet R9 295x2 kartı besleyebilirsin. Tabii şunun gibi 2000W'lık bir canavarın olması yeterli. 12A kanalından tam tamına 1999.2W aktarabiliyor.

Arkadaşlar 4K çözünürlükte bütün ayarlar en yüksekte oynamak için 1 adet R9 295x2 yetmiyor. En az 2 tane olması lazım 2 tanede sıkıntı çıkarabilir ileride o yüzden sizce 3 tane kart 4K için biraz mantıklı değil mi ? Bu arada ben almayacağım onu şimdiden söyleyeyim. Sadece 4K oyun için gerekli değil mi diye bu konuyu açmıştım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı