1 milyon yazılımcı projesi

Makaleler
49
Merhabalar,
Benim aklımda iki tane şık var. Birincisi 1 milyon yazılımcı projesi ikincisi üniversite. Meslek lisesi mi üniversite mi sorusunu soruyordum. Şimdi bu konu değişti. Bu 1 milyon yazılımcı projesi mi daha iyi yoksa Koç Üniversitesi gibi yerler mi daha iyi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne demek istediğinizi pek anlayamadım ama iyi bir üniversite elbette. 1Milyonİstihdam ile iyi bir üniversiteyi karşılaştırmak saçma olur. İkisini de beraber devam ettirebilirsin zaten. Birisi online eğitim platformu birisi okul.

Proje o kadar da iyi değil. Hepsi senin ne alabildiğin ile alakalı. İnsanlar o projeye çok bel bağladılar. Önüne gelen ben de programcı olacağım, ben de oyun yapacağım diye C++, C# kursuna başladı. Üstüne herkese de öneriyorlar. Çoğundan adam akıllı bir şey çıkmayacak. Bu yüzden üniversite.

İkisi de birbirinden alakasız. Demek istediğinizi anlayamadım tam olarak. Daha iyi şekilde anlatabilir misiniz?
Şimdi ben ya 1 milyon istihdam projesinden yazılım öğrenmek çalışacağım veya üniversite okuyup yazılımcı olacağım (bilgisayar mühendisliği de olabilir). Hangisi daha iyi karar veremedim

üniversitede yazılım öğrenilmez, ama diploması olmayan adamı da işe almazlar. Benim her zaman önerim 4 senelik okumaktır. Sen diyorsan ben sadece kendi şirketimi kurmak istiyorum kendim okumadan para kazanmak istiyorum hiçbir şirkette çalışmayacağım diye tabii ki yazılımcılar zaten kendi kendini geliştirir üniversiteden öğrenmez. Ama kendi işinde batarsan çalışacağın başka bir iş bulmak senin için zor olacak. Freelancer gibi iş yapabileceğin sitelerde bile müşteriler geçmişine bakıyor, tecrübesiz ve diploması olmayan biri olarak iş bulman ve yapman çok zor olacak.

Ne demek istediğinizi pek anlayamadım ama iyi bir üniversite elbette. 1Milyonİstihdam ile iyi bir üniversiteyi karşılaştırmak saçma olur. İkisini de beraber devam ettirebilirsin zaten. Birisi online eğitim platformu birisi okul.
Evet karşılaştırmak saçma olabilir fakat ikisimden hangisi daha iyi öğretir diye sordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi ben ya 1 milyon istihdam projesinden yazılım öğrenmek çalışacağım veya üniversite okuyup yazılımcı olacağım (bilgisayar mühendisliği de olabilir). Hangisi daha iyi karar veremedim
İnternetten alacağın sertifika hiç bir işe yaramaz neredeyse. Elinde diploman olsun. Zaten şu an BTK Akademi'de 1 yılda öğreneceğini üniversite bitirince 2-3 ayda öğrenirsin. Mühendislik sadece kod yazmakla bitmiyor. Üniversite kültürü de önemli. Yeni arkadaşlar, yeni ortam vs.

Tabiki de iyi bir üniversite diploması. Bunu sormanı bile saçma buluyorum. İstihdam Projesi sadece millet bişeyler öğrensin ve kendi cv'sini yazabilisin diye yapılmış bişey. Udemy kursalarından bir farkı yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı