1 ms vs 5 ms hangisi daha iyidir?

combat5

Centipat
Yakın zamanda bir arkadaşım bilgisayar alacak ve monitör bakıyor kendisi bu işlerden pek anlamadığı için bana sordu ben direk 1ms önermiştim ancak 1ms ile 5ms arasında ne gibi bir fark olduğunu bunun önemli bir şey olup olmadığını bilmiyorum. 700TL'ye kadar önerebileceğiniz monitörler var mıdır? 1ms veya 5ms Online oyunlar için bir şey değiştirir mi? Hangisi daha mantıklıdır acaba?

Ben de sistem toplamayı düşünüyorum monitör olarak Acer "Ek200Qabi" monitöre karar verdim IPS panel ve 75 Hz sanırsam 4 MS'ti. Bir bakın isterseniz.

60-75Hz için 1Ms ve 5Ms teorik olarak farksızdır, ekrana erken veya geç görüntü gelmesi için piksel tepki süresinin monitörün tazeleme hızıyla uyuşmamasıyla alakalı, 60-75Hz için monitör 16-13Ms genel bir tepki süresini aşmadığı sürece bir yan etki olmaz. Monitöre görüntünün ne kadar erken geleceğinin ölçütü input lag'dir, tepki süresi buna doğrudan etki etmez.

Sırf e-spor oyunları oynamayacaksa 1 ms almasına gerek yok bence. Günlük kullanım, tasarım, video izleme gibi konularda da kullanacaksa IPS panelli bir monitör alabilir.
Genel olarak LoL oynuyor.
60-75Hz için 1Ms ve 5Ms teorik olarak farksızdır, ekrana erken veya geç görüntü gelmesi için piksel tepki süresinin monitörün tazeleme hızıyla uyuşmamasıyla alakalı, 60-75Hz için monitör 16-13Ms genel bir tepki süresini aşmadığı sürece bir yan etki olmaz. Monitöre görüntünün ne kadar erken geleceğinin ölçütü input lag'dir, tepki süresi buna doğrudan etki etmez.

1-2 yerde Ghosting ile ilgili birşeyler gördüm bu konuda ikisinin bir farkı var mıdır? 5ms de ghost frame daha çok görünüyormuş sanırsam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı