IPS-LED 5 MS vs LED 1 MS

Batuhan Apatay

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Monitör almayı düşünüyorum fakat hangisini almam gerektiğine karar veremiyorum.

Oyunlarda ve normal dizi film vb izlerken kullanacağım genellikle.

5ms ile 1 ms arasında ghosting dediğimiz olay var. Ips ve Led arasında da istediğimiz açıdan bakamama sorunu var.

Arasında kaldığım 2 monitör şunlar;

IPS-LED 5ms olan: ASUS 23" VX239H GENİŞ EKRAN IPS-LED MONİTÖR

LED 1ms olan: ASUS 23.6" VN247H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

Counter Strike Global Offensive oyuncusuyum. 1ms monitör fark yaratmayacaksa VX modeli daha iyi gibi görünüyor.

Benim tavsiyem LED 1MS olanı almanız. IPS ekranlar oyuncu için fazla parlak olurlar genelde. Gözü uzun süreli kullanımlarda yorarlar. Bence 1MS olan model daha cazip.
Asus n550jv model notebook üzerinde kullanacağım bu ekranı. Ürünün kendi monitörü IPS ekran zaten. Göz yorma sorunu olacağını sanmıyorum. Şu an elimde LG e2381 LED monitör var. Çift ekran olarak kullanıyorum. Ekranın açısı ile sürekli oynamam gerekiyor. Aslında sinir bozucu bir şey bu. 1ms ile 5ms çok fark edecek mi bunu bilmem gerek sanki biraz. Ekranımda vurduğum adam ölmüyor bazen. Ekrandan mı internetten mi kaynaklı bilmiyorum ama.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim monitorüm ips ve 2 ms özellikleri var. Hatta technopat incelemesini yapmıştı. Birazdan atarım onu da size.
Edit:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Modelin eksi yanları eğer görüntü çok hızlı oynuyorsa renklerde birazcık sapmalar olabiliyor. Renkler bozulmuyor ama biraz sapiyor.(2ms modu açıkken)
İkinci eksi yanı ise siyah renk seçeneği olmaması.

Söylediğin iki modelden birini alacaksan 1 ms olanını al derim kesinlikle aradaki farkı farkedeceksiniz.

Son düzenleme:
ASUS 21.5" VX228H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

Bende bu model'den aldım cuma günü topladım bugun gelecek pc kullanmadıgımdan birşey diyemem.

Konya'da stok'da yokmuş bekliyorum.

Benim monitorüm ips ve 2 ms özellikleri var. Hatta technopat incelemesini yapmıştı. Birazdan atarım onu da size.
Edit:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Modelin eksi yanları eğer görüntü çok hızlı oynuyorsa renklerde birazcık sapmalar olabiliyor. Renkler bozulmuyor ama biraz sapiyor.(2ms modu açıkken)
İkinci eksi yanı ise siyah renk seçeneği olmaması.

Söylediğin iki modelden birini alacaksan 1 ms olanını al derim kesinlikle aradaki farkı farkedeceksiniz.

Şu an elimde LG E2381 var. LED ekran ama hiç memnun değilim. 10m:1 contrants var. Güneş ışığında vb rahat göremiyorum ekranı. Parlamaz ekran var. Işık monitörün arka tarafından geliyor ekrana vurmuyor ama yine de gündüz görmek sıkıntı. IPS ekranımda böyle bir şey olmuyor. Ama o 1Ms 80M:1 monitörde rahat görünecekse alabilirim. Bundan korkuyorum biraz da.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı