1 Nisan 2021 sigara zammı

Bu mantıkla yasak kalmaz ülkede. Sigara tüketilmesin istiyorsan sattırmazsın, aynı uyuşturucu ve uyarıcı maddelerde olduğu gibi.
Bu sefer aynı uyuşturucu maddelerde olduğu gibi satışlar karaborsaya çıkacak ve bundan birileri nemalanacak. Aynı sahte içkilerde olduğu gibi. Fiyatlandırma kesinlikle yanlış ama bunun bilirkişisi ben değilim.

Sigara bağımlılık yapıyor, onu birden keserlerse olay çıkar.
Diğer maddeler de yapıyor kimisi sigaradan az kimisi fazla, para verip fiş aldığın birçok ürün vardır bir dal sigaradan daha zararlı. Her şey amaç meselesi. Olay çıkmasın istiyorsan tedavi edersin mesela.

Bu sefer aynı uyuşturucu maddelerde olduğu gibi satışlar karaborsaya çıkacak ve bundan birileri nemalanacak. Aynı sahte içkilerde olduğu gibi. Fiyatlandırma kesinlikle yanlış ama bunun bilirkişisi ben değilim.
Önlenemeyecek bir sorun değil. Nerede üretildiğini, nereden geldiğini, ne kadar geldiğini, hangi araçla geldiğini, nerede, kaça satıldığını sağır sultan biliyor.

Önlenemeyecek bir sorun değil. Nerede üretildiğini, nereden geldiğini, ne kadar geldiğini, hangi araçla geldiğini, nerede, kaça satıldığını sağır sultan biliyor.
Ama önlenmiyor. Esrar önlenebilir mi? Evet ama önlenemiyor... Bir şeyi yasaklarsan, fiyatı da yükselir. Bu yükselişler artık kimin işine geliyorsa. Yasaklanmasın demiyorum bu arada bana kalsa alkol dışında hepsi yasaklansın ama yanlış olur.

Ama önlenmiyor. Esrar önlenebilir mi? Evet ama önlenemiyor... Bir şeyi yasaklarsan, fiyatı da yükselir. Bu yükselişler artık kimin işine geliyorsa. Yasaklanmasın demiyorum bu arada bana kalsa alkol dışında hepsi yasaklansın ama yanlış olur.
Penceresiz kalmak istemiyorum 😁

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı