1 Nisan'dan sonra Temu'dan sipariş vermek

En doğru bilgiyi 1 Nisan'dan sonra sipariş verip eline geçen arkadaşlar verir. Gelmez vs diyen biraz sallıyorlar neye göre gelmez? Eğer gelmeyecek olsa sipariş veremezsiniz, Temu da elimize geçmeyecek ürünü niye göndersin. Herhangi Çinli bir siteden alışveriş yapmıyorsunuz. Temu AliExpress bile solladı. Ayrıca sattığı ürün elinize geçinceye kadar arkasında. Paranızı alayım ürünü göndereyim ile bitmiyor yani. Vallahi şimdiye kadar 8 10 kere sipariş verdim hiç sıkıntı yaşamadım hatta yurtiçinde bir yerden aynı anda verdiğim sipariş ile Temu'dan verdiğim sipariş aynı gün elime geçti çok şaşırmıştım bu olaya. Beğenmediğiniz bir ürünü dahi koşulsuz iade edebiliyorsunuz üründe sizde kalıyor. Eğer daha sonra alış verişde kullanacağım derseniz saniyeler içinde size kredi olarak tanımlıyorlar, kredi kartına yüklenmesi de 10 15 günü buluyor. Yani ben Temu'dan çok memnunum. Orada bulduğum birçok ürün Türkiye'de yok değil burada da var ama buradaki satıcılar oradaki fiyatları en az 3'e 5'e katlıyor. Burdakilerde sonuçta Çin'den geliyor. Hani muadili olan yerli üretimse eğer buradan temin etmek daha iyi sonuçta. Ama mesela telefon kılıfı ben Honor 200 kullanıyorum buradaki fiyat temudakinin en az 3 4 katı bir de alternatif az. O yüzden buradaki uyanık satıcıları da bir nebze olsa frenliyor Temu. Yoksa fiyatlar daha da fahiş olur.

Benim siparişim gümrükten geçti siparişi 5 Nisanda vermiştim bugün kargo firması teslim aldı.

Sipariş verilen tüm ürünler elinize geçinceye kadar Temu'nun garantisi altında. Diyelim gümrükten geçmedi aynı şekilde sipariş verdiğiniz ürün geri Temu'ya döndü. Paranızı iade etme taahhüdü var. Ben bu şekilde biliyorum. 1 Nisandan sonra sipariş veren varsa eline geçip geçmeyeceğinin en doğru yorumu bu arkadaşlar yazar onları bekleyip göreceğiz.

Merhaba siparişiniz elinize ulaştı mı? Var mı bir sorun?

Hocam gümrükten geçti PTT de şu an.

benimkiler de geldi ve hala gelmekte olan siparişim var elektronik ve ya makyaj aletleri vs. gümrüğe takılabilir belki ama belki işte ve bence böyle bir yasa getirmeleri imkansız aw 1 nisan şakası olduğunu düşünmekteyim
SAYGILAR

Bu tarz yorumlar cidden iyi oluyor. Bende sipariş vermeye çekiniyordum. sanırım artık sorun olmadan alabilirim.
Ben de sepet oluşturmuştum.Çekiniyordum,bugün bende sipariş verdim. Hatta bu konu ile ilgili birçok da yorumum oldu. Sipariş verenlerle hep kontak halinde idim. Hiç olumsuz bir geri dönüş olmadı. Devlet niye bu işten elini çeksin ki neredeyse sipariş ettiğim ürünün bedeli kadar gümrük vergisi alıyorlar. Hal böyle iken bile bursa satılan ürünlerin neredeyse yarı fiyatına ürünler elimize ulaşıyor.

Ben de sepet oluşturmuştum.Çekiniyordum,bugün bende sipariş verdim. Hatta bu konu ile ilgili birçok da yorumum oldu. Sipariş verenlerle hep kontak halinde idim. Hiç olumsuz bir geri dönüş olmadı. Devlet niye bu işten elini çeksin ki neredeyse sipariş ettiğim ürünün bedeli kadar gümrük vergisi alıyorlar. Hal böyle iken bile bursa satılan ürünlerin neredeyse yarı fiyatına ürünler elimize ulaşıyor.
Recep B. ın bi yazısını gördüm. dedim aha bittik. Sonra durdum düşündüm öyle değildir ya dedim kendi kendime ve haklı olduğumu anladım. gene karıştırdı ortalığı :D

Bende ilk defa sipariş vercemde. ürünleri sepete ekledikten sonra 1050 tl i geçiyor vergi eklendiği için. bu ne anlama geliyor ? Sorun yaşarmıyım bununla alakalı

Recep B. ın bi yazısını gördüm. dedim aha bittik. Sonra durdum düşündüm öyle değildir ya dedim kendi kendime ve haklı olduğumu anladım. gene karıştırdı ortalığı :D

Bende ilk defa sipariş vercemde. ürünleri sepete ekledikten sonra 1050 tl i geçiyor vergi eklendiği için. bu ne anlama geliyor ? Sorun yaşarmıyım bununla alakalı
Sınırı aşarsan TEMU sizi uyarıyor buna izin vermiyor zaten.

ürünlerin vergisiz fiyatının 30 euroyu geçmemesi gerekiyor. Vergisiz olarak 1000 küsür tl hesaplayın sonrasında ona ek olarak alışveriş yaparken vergi ekliyor otomatik olarak. 30 euroyu vergisiz hesaplamanız gerekiyor kısacası.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı