1 Saat İçinde 3 Kere Karabasan Geldi

Son 1.5 senede 7-8 kere yaşadım ama az önce yaşadığım inanılmaz derecede kötüydü... Yaklaşık 12 saattir uyuyor gibi hissediyordum ama kardesime sorduğumda 1 saattir bile uyumadigimi söyledi. (saat:15.35) ama gördüğüm rüyaların uzunluğu asla 1 saat olamayacak kadar uzundu. Yüz üstü uyuyordum. Kafam sol omzuma dönüktü. Normalde bu felç 20 saniye falan sürerdi ama bu seferki en az 4.5 dakika sürdü hatta o kadar uzundu ki günün ders planlarını kafamda kurdum xd. Ama son 2.3 dakika öyle siddetliydi ki kulağımdaki o ince tiz ses o derece yüksekti ki aradan 20dk geçti uyandım ve hâlâ kulağım acıyor. İşin garbi felcten kurtuldum kalktim kardeşimle konuşuyorum. Kitap bekliyordum kargomun geldiğini söyledi ama o esnada öyle bir titriyorum ki dişlerimin birbirine çarpış sesi diğer odadan duyulacak kadar sert ve rahatsız ediciydi. Ve evet felç esnasinda karsi komşumun balkonunda siluetler gördüm. Sonra şıp diye uyandım hatta uyanma evrem o kadar hızlıydı ki 0.2 saniye falan sürdü ayağa kalkıp yürümem, şiddetli titremem kardeşimle konuşmam falan da tamamen halisünasyonmus. Kargo falan da gelmemiş :( son bir iki gündür de "vay be 4 ay oldu hiç uyku felci olmadım" diyordum. Velhasıl kelam burayı okuyan kişiler muhtemelen az önce uyku felci yaşayıp bunu araştırıyordur. Korkma güzel kardeşim hatta keyfe çevir. Her ne kadar korkunç bir durum gibi gelse de çok farklı bir deneyim. En azından 1 dakikalığına felçli bir hastanın neler yaşadığını fiziksel olarak deneyimlemiş oluyorsun. Düzenli ve sağlıklı uyku çok önemli arkadaşlar. Düzeninizi bozmayın bol bol spor yapıp stresten uzak kalın.

Karabasan dediğiniz olay, zihninizin açık ama bütün hareket ve kas sisteminizin kilitli kalması durumudur. Tek sebebi yorgunluk ve uykusuzluktur. Dua ve sure okumakla geçecek bir şey değil.
Hareket etmeyi becerebilirseniz zaten bu durumdan kurtulmuş olursunuz.
Beynini nasıl şartlandırdığına bağlı. Eğer dua edince rahatlıyorsa ve gidiyorsa, uyumadan önce dua ettiğim zaman gelmeyecek etmezsem gelecek gibi şartlandırdırsa büyük ihtimalle uyku felci yaşar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı