1 senede tıp kazanılabilir mi?

cagdasuino

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 9300| GTX 1050 | 16 GB DDR4 | WD 1 TB HDD | ADATA LEGEND 800 M.2 SSD| İNTEL UHD 630 | Win11 and MacOS Monterey
Merhaba, 12. sınıf meslek lisesi öğrencisiyim (endüstriyel otomasyon). Daha önce Mekatronik mühendisliği düşünüyordum ama artık tıp istiyorum. Açıkçası temelim yok denecek kadar az, sıfırdan başlayacağım. Yıl sonu notlarımı da ekliyorum. 8 Eylül'den itibaren okulla beraber çalışmaya başlayıp sosyal medyadan uzak durmayı düşünüyorum. Tıp için ilk 10 bine girmek gerektiğini biliyorum. Bu seviyeden nasıl bir yol izlemeliyim?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250902-080626.jpg
    Screenshot_20250902-080626.jpg
    129,6 KB · Görüntüleme: 29
İmkansız değil ama çok zor olmazsa zaten mezuna kalıp seneye daha iyi hazırlanırsınız.

Mezuna kalmak istemiyorum hocam zaten 12'nin soninda ağustos ayında 40 iş günü staj yapmam lazım yani hayvan gibi çalışıp basarsam harika olur.

nasıl çalışılır onuda bilsem keşke

Hocam zaten bende öyle planlıyorum okuldan sonra 5 saattim kalıyor hafta sonuda full ders desek aralık ayına kadar TYT halletmem gerekiyor önce.

Hocam zaten bende öyle planlıyorum okuldan sonra 5 saattim kalıyor hafta sonuda full ders desek aralık ayına kadar TYT halletmem gerekiyor önce.

İş temposu ve yaşayacağın yorgunluğu bilen birisi olarak diyeyim: Bu OBP ve hayat temposu ile tıp kazanman imkansıza yakın. Sana hiç umut vs. satmayacağım. Bunu 2. sınıf lisans öğrencisi olarak diyorum.

Eğer Endüstriyel Otomasyon alanında Mühendisliklere ek puan çıkıyorsa 2-4 yıllık fark etmez kendi alanınla ilgili devam etmeni öneririm.

Ben liseyi sabahçı olarak bitirdim. Sabah 06-07 gibi kalkar okula gider 13.00 gibi çıkar eve 14.30 gibi gelirdim. Günde 3-4 saat yorgunluktan anca çalışırdım. Bütün bu yüke rağmen yazın günde en az 6 saat çalışmam sağ olsun EA'da 160-180K arası bir şey yapıp şu an okuduğum bölüme yerleşip İÜ kazandım.

Bazen gerçekçi olmak gerekiyor: Eğer tıp istiyorsan güzel bir hedef ama bu OBP ve notları ele alırsak mezuna kalmadan yapman aşırı zor. Okuduğun alan üzerine devam etmek istesen tam tersi +0.6 ek puan alıyorsun.

Ben mezuna kalsaydım muhtemelen EA'dan 10-30K yapıp top üni giderdim ama gel gör ki gerek ailemin izin vermemsi gerek okul işlerini uzatmak istemeyen birisi olarak okulu erken bitirmeye çalışıyorum.

İş temposu ve yaşayacağın yorgunluğu bilen birisi olarak diyeyim: Bu OBP ve hayat temposu ile tıp kazanman imkansıza yakın. Sana hiç umut vs. satmayacağım. Bunu 2. sınıf lisans öğrencisi olarak diyorum.

eğer endüstriyel otomasyon alanında mühendisliklere ek puan çıkıyorsa 2-4 yıllık fark etmez kendi alanınla ilgili devam etmeni öneririm.

Ben liseyi sabahçı olarak bitirdim. Sabah 06-07 gibi kalkar okula gider 13.00 gibi çıkar eve 14.30 gibi gelirdim. Günde 3-4 saat yorgunluktan anca çalışırdım. Bütün bu yüke rağmen yazın günde en az 6 saat çalışmam sağ olsun EA'da 160-180k arası bir şey yapıp şu an okuduğum bölüme yerleşip iü kazandım.

Bazen gerçekçi olmak gerekiyor: Eğer tıp istiyorsan güzel bir hedef ama bu OBP ve notları ele alırsak mezuna kalmadan yapman aşırı zor. Okuduğun alan üzerine devam etmek istesen tam tersi +0.6 ek puan alıyorsun.

Ben mezuna kalsaydım muhtemelen EA'dan 10-30k yapıp top üniversite giderdim ama gel gör ki gerek ailemin izin vermemsi gerek okul işlerini uzatmak istemeyen birisi olarak okulu erken bitirmeye çalışıyorum.

Teşekkür ederim hocsm cevap için 4 yıllık üzerinden MTOK alanları var bilgisayar mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği gibi alanlar geliyor 2 yıllık okunmaz bence benim görüşüm sanırım mezuna kalacağım bende hiç uzatmak istemiyorum elimde açık liseye geçme şansım var sınıf tekrarına kalmıştım o yüzden açığa şu yüdende açığa geçmek istemiyorum eğer tıp gelmezse en azından elimde diploma var ve diplomanın da değeri var o yüzden geçmek istemiyorum açıkçası ama gecsemde harika bir çalışma ile tıp gelebilir.

eğer endüstriyel otomasyon alanında mühendisliklere ek puan çıkıyorsa 2-4 yıllık fark etmez kendi alanınla ilgili devam etmeni öneririm.

Ben liseyi sabahçı olarak bitirdim. Sabah 06-07 gibi kalkar okula gider 13.00 gibi çıkar eve 14.30 gibi gelirdim. Günde 3-4 saat yorgunluktan anca çalışırdım. Bütün bu yüke rağmen yazın günde en az 6 saat çalışmam sağ olsun EA'da 160-180k arası bir şey yapıp şu an okuduğum bölüme yerleşip iü kazandım.

Ben mezuna kalsaydım muhtemelen EA'dan 10-30k yapıp top üniversite giderdim ama gel gör ki gerek ailemin izin vermemsi gerek okul işlerini uzatmak istemeyen birisi olarak okulu erken bitirmeye çalışıyorum.

Benim lisem tam gün bir de sabah 08.15 de ders baslar 16.10 bitiyor eve gelmeye 1 saat geçiyor rahat.

Teşekkür ederim hocam cevap için 4 yıllık üzerinden MTOK alanları var bilgisayar mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği gibi alanlar geliyor. 2 Yıllık okunmaz bence benim görüşüm sanırım mezuna kalacağım bende hiç uzatmak istemiyorum elimde açık liseye geçme şansım var: sınıf tekrarına kalmıştım o yüzden açığa şu yüdende açığa geçmek istemiyorum eğer tıp gelmezse en azından elimde diploma var ve diplomanın da değeri var o yüzden geçmek istemiyorum açıkçası ama gecsemde harika bir çalışma ile tıp gelebilir.

Benim lisem tam gün bir de sabah 08.15 de ders baslar 16.10 bitiyor eve gelmeye 1 saat geçiyor rahat.

Hocam dediğim gibi 2 veya 4 yıllık okunmaz deme bazı 2 yıllık bölümlerde mesleki kabiliyetin varsa mezun olduğu gibi iş buluyorsun. Erkenden hayata atılıp daha akademik hayat kovalamayacaksan en iyisi.

Ben senin yerinde olsam tıp diye kendimi darlamam 4 yıllık mühendislik MTOK geliyorsa yazardım. 2'de olabilir fark etmez. Bizzat yakınlarımdan birisi Ön Lisans bitirdi şu an 45K maaş ile iş hayatına girmiş vaziyette. Düşün ben halen öğrenciyim mesela.

Ama gerçekçi olmakta fayda var mevcut yaşam temponla tıp kazanman mucize sayılır ve bunun içinde değeri yüksek bir diploma yakmak akla fayda bir iş değil.

Tabii seçim senin, hayat senin ben burada sadece kendi gördüğümü derim. Ama yaşının 18-19 olduğunu varsayıyorum. Seninle aynı yaşta bir birey olarak meslek lisesi mezunu olsam gider 2-4 MTOK okur doğrudan iş hayatına atılır askerliği vs. aradan çıkarıp işime bakardım. Çünkü bir yerden sonra sürekli aile ile yaşamak ateş hattında kalmaya benziyor.

Hocam dediğim gibi 2 veya 4 yıllık okunmaz deme bazı 2 yıllık bölümlerde mesleki kabiliyetin varsa mezun olduğu gibi iş buluyorsun. Erkenden hayata atılıp daha akademik hayat kovalamayacaksan en iyisi.

Ben senin yerinde olsam tıp diye kendimi darlamam 4 yıllık mühendislik MTOK geliyorsa yazardım. 2'de olabilir fark etmez. Bizzat yakınlarımdan birisi ön lisans bitirdi şu an 45k maaş ile iş hayatına girmiş vaziyette. Düşün ben halen öğrenciyim mesela.

Ama gerçekçi olmakta fayda var mevcut yaşam temponla tıp kazanman mucize sayılır ve bunun içinde değeri yüksek bir diploma yakmak akla fayda bir iş değil.

Tabii seçim senin, hayat senin ben burada sadece kendi gördüğümü derim. Ama yaşının 18-19 olduğunu varsayıyorum. Seninle aynı yaşta bir birey olarak meslek lisesi mezunu olsam gider 2-4 MTOK okur doğrudan iş hayatına atılır askerliği vs. aradan çıkarıp işime bakardım. Çünkü bir yerden sonra sürekli aile ile yaşamak ateş hattında kalmaya benziyor.

Evet 18 yaşıma girmeme tam 3 ay var ve.
Ailem ile yaşamaktan mutluluk duyuyorum baskıcı değiller arkamdalar ama sizde haklısınız hocam önemli olan bence bir işte para miktarı değil o işten zevk alman mutluluk duymak işi güzel yaptığın zaman para her türlü geliyor şu anki ilgilendiğim alanlardan mutluydum evet birçok şey biliyorum (elektronik, modelleme ve yazılım) yani bunları bilip gidip mühendislik okusam hayat 1-0 önce başlıyorum ama suda var mühendis olsan sürekli proje çıkarman gerek kendimde bu kabiliyet var mı bilemiyorum kod yazmak falan keyif veriyor bana ya da elektronik bir şeyi tamir o kadar zevk veriyor ki bana anlatamam bunu ama benim de epilepsi hastalığım var 2021'den bu yana nöbetim yoktu 2 sene ilaç kullanıp bıraktım 2023 Aralık'ta ama geçtiğimiz günlerde nöbet geçirdim ilaca tekrar baslamam gerek sanırım bu yüzden farklı alanlara kaymayi düşündüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı