1 Tane Ölü Piksel için Monitör değiştirmeye gerek var mı?

Takosz

Centipat
Katılım
14 Ağustos 2019
Mesajlar
107
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaslar,
1 Ay önce Vatan'dan MSI MAG271C monitörünü aldım, aldığımda hiçbir şeyi yoktu fakat bugün sonradan 1 tane ölü piksel çıktı. Nasıl bir prosedür izlemeliyim yardımcı olur musunuz?

Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Vatan Bilgisayar'da bir çalışan arkadaş bana MSI'ın monitörler için ölü pixel garantisi vermediğini söylemişti, önce onu araştır. Ben o nedenle MSI'dan vazgeçmiştim. Burada da yazmıştım bununla ilgili, kimse de yalanlamamıştı. Eğer garanti kapsamında sayılıyorsa ben olsam değiştiririm.
 
Garantisi varsa Servis Point'e goturuyor ya da kargoluyorsun, islerini gayet iyi yapiyorlar. Benim de MSI laptobumda takili pikseller cikti, garantiye verdim ve LCD panel degistirip geri verdiler. Simdi 4 senedir fistik gibi calisiyor.
 
Benim bir kere başıma geldi bu durum. 15 piksele kadar iade/değişim olmuyormuş gibi bir durumla karşılaştım. Tabi bu yıllar önceydi.
 
Bende belli bir sayıya kadar her hangi bir sorun yok şeklinde değerlendiriyorlar diye biliyorum. Hatta ilk okuduğumda, parasını ben veriyorum, tek işi görüntü aktarmak olan bir donanımın ortasında kaç tane ölü pikseli kabul edeceğime niye ben karar veremiyorum diye de kızmıştım. Sorsan tüketici hakkı diye bir şey var.
Bence kulaktan dolma bilgiler yerine servisi ile iletişime geçin ve detaylı bilgi alıp hatta ısrarcı olun, daha yeni aldığım bir donanımda böyle bir sorun çıktıysa garanti süresi bitiminde komple ekranı kaplamayacağının ve başıma bela olmayacağının garantisini kim verecek şeklinde de zorlayın.
Keşke kanuni iade hakkınız dolmadan gerçekleşseydi beğenmedim deyip gönderirdiniz.
 

Geri
Yukarı