1 TB harddisk internetten mi alınmalı elden mi?

Bad sector var mı diye baktınız mı?
Aldıktan sonra 1-2 program ile test ettim. sıkıntısız idi. Bad Sector yoktu, hala daha sıkıntısız kullanıyorum. (1 yıl oldu alalı)
Kargoda nasıl bir sıkıntı olmasını bekliyorsunuz ki? Sizin gidip aldığınız mağazaya kargoyla gelmiyor mu sanki ürünler nasıl geliyor?
Elden alınca paketi açtırıp kontrol mü ettiriyorlar. Hayır.
İster mağazadan, ister internetten alın. Hepsiburada, amazon gibi siteler güvenli.
Seagate güzeldir. Zaten iki modeli var. Boyutuna göre seçin.
Firmalar ürünleri toplu halde aldıkları için onlara gelen kargo ile sana gelen kargo aynı olmaz.
İnternetten alım yaptığında kargo kişisel kargo olur ve transfer süresince kargo çalışanları tarafından atılabilir. Bu yüzden hard disk gibi darbe almaması gereken ürünleri güzel kargolamak gerek.

Güzel kardeşim 50 TL fazla verip kargoda zarar gelmesinden endişe ediyorsun da, elden alacağın kişiye o HDD gökten zenbille mi iniyor. Yakın zamanda İtopya'dan 2 adet Seagate 1TB HDD satın aldım ve hiçbir sıkıntı çıkmadı. Unutma Hardisk'ler ülkemizde üretilmiyor binlerce km uzaktan ülkemize kargo ile bin bir türlü yerden geçerek geliyor öyle kolay koyla zarar göreceğinden endişe duyma derim.

Güzel kardeşim 50 TL fazla verip kargoda zarar gelmesinden endişe ediyorsun da, elden alacağın kişiye o HDD gökten zenbille mi iniyor. Yakın zamanda İtopya'dan 2 adet Seagate 1TB HDD satın aldım ve hiçbir sıkıntı çıkmadı. Unutma Hardisk'ler ülkemizde üretilmiyor binlerce km uzaktan ülkemize kargo ile bin bir türlü yerden geçerek geliyor öyle kolay koyla zarar göreceğinden endişe duyma derim.
Peki nerden almalıyım sizce o da mı önemsiz?

İtopya'dan satın almanı tavsiye ederim, N11'de sipariş vermiştim bir ara satıcı HDD fiyatları artınca kargocusuna haber verdi ürünü evime getirmeden geri gönderdi 280 liraya satın aldığım hardisk fiyatı birden ne olduysa 350 lira oldu ve satıcı uyanıklık yaptı ürün yoldayken evime gelmeden geri iade istedi ve saçma sapan şeylerle uğraşmak zorunda kaldım. Örneğin ürün iade olduğu için paramın karta tekrar yatmasını 1 hafta beklemek zorunda kaldım. İtopya'dan satın aldığın zaman öyle sorunla karşılaşmazsın diye umuyorum, en azından ben karşılaşmadım.

İtopya'dan satın almanı tavsiye ederim, N11'de sipariş vermiştim bir ara satıcı HDD fiyatları artınca kargocusuna haber verdi ürünü evime getirmeden geri gönderdi 280 liraya satın aldığım hardisk fiyatı birden ne olduysa 350 lira oldu ve satıcı uyanıklık yaptı ürün yoldayken evime gelmeden geri iade istedi ve saçma sapan şeylerle uğraşmak zorunda kaldım. Örneğin ürün iade olduğu için paramın karta tekrar yatmasını 1 hafta beklemek zorunda kaldım. İtopya'dan satın aldığın zaman öyle sorunla karşılaşmazsın diye umuyorum, en azından ben karşılaşmadım.
Peki kaç günde elinize ulaştı?

internetten alabilirsiniz yeni hardiskler fabrikadan çıkarken içindeki kafa park konumunda olduğu için herhangi bir sorun olmayacaktır ama hdd alacaksanız 7200rpm alın sakın 5400rpm almayın markası çok önemli değil.
5400rpm hddler çok yavaştır kanser eder
7200rpm hardiskler daha hızlılar.
en uygun fiyatlı ve performanslı

Kaç günde gelir,unu ben bilemem. Kargo şirketlerinin durumuna göre değişiyor geliş süresi. Örnek cumartesi vereceğin bir sipariş pazartesi kargoya verilir, hafta içi sorun çıkmazsa bulunduğun hafta içinde cuma günü eline ulaşabilir belki daha erken de ulaşabilir. Lütfen sorumları taksitle sorma.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı