Elmitroth
Kilopat
Daha fazla  

Güncel versiyonu hali hazırda mevcutmuş.sudo apt install ntfs-3gkurup tekrar dener misiniz?
sudo fdisk -lsudo mkdir /hddsudo nano /etc/fstab/dev/sdb    /hdd    ntfs    defaults    0    0sudo mount /hddsudo chown user:user -R /mnt/hddsudo chown user:illedelinux -R /mnt/hddFailed to load $MFT: Input/output error
Failed to mount '/dev/sdb4': Input/output error
NTFS is either inconsistent, or there is a hardware fault, or it's a
SoftRAID/FakeRAID hardware. In the first case run chkdsk /f on Windows
then reboot into Windows twice. The usage of the /f parameter is very
important! If the device is a SoftRAID/FakeRAID then first activate
it and mount a different device under the /dev/mapper/ directory, (e.g.
/dev/mapper/nvidia_eahaabcc1). Please see the 'dmraid' documentation
for more details.
Alttaki komut ile önce diskin son karakterini öğreniyorsun.
Kod:sudo fdisk -l
Çıktı da sana lazım olan /dev/sdX X olan yeri öğrenmek.
X olan yerde A, B, C gibi harfler olur.
X olan yerde hangi harf olduğunu öğrendiysen alttaki komutla devam edelim.
Kod:sudo mkdir /hdd
Nano yazan yeri senin kendi kullandığın metin editörünün adıyla değiştiriyorsun.
Kod:sudo nano /etc/fstab
Açılan dosyanın en altına alttaki /dev/sdb de geçen "b" harfi yerine sende ne geçmişse onunla değiştiriyorsun ve kaydedip kapatıyorsun.
Kod:/dev/sdb /hdd ntfs defaults 0 0
Ardından bu komutla diski bağlıyorsun.
Kod:sudo mount /hdd

sudo ntfsfix -b -d /dev/sda4ntfsprogs paketini yukleyip tekrar dene.Artik kurtaramayiz mi yani hocamTestdisk kullanmadan önce ntfsfix veya windows kurup deneseydiniz keşke. Şu durumda testdisk ile ne yaptınız veya ne yapılabilir bilmiyorum.
Test disk ile kurtarma yaparken ikinci bir disk lazım. Aynı disk üzerinde başka bir bölüme kurtarma yapıyormu hatırlamıyorum açıkçası.
Ayrıca silinmiş bölümden veri kurtarırken eski dosyalarıda bulma ihtimali var, yani 750gb veri yerine 1tb veya daha fazla boyut ile karşılaşma olasılığı var. Son olarak kurtarılan dosyaları ayıklamak tam bir işkence dosya adlarından dolayı.
Şimdi photorec programıyla fotoğraflarımı kurtarıyorum. Teşekkür ederim yardımın için. Umarim fotoğraflarda sorun çıkmazÇok uzun zamandır testdisk kullanmadığım için şunu şöyle yapın diye yönlediremem, testdisk ile disk bölümünü kurtarılamıyor ise aynı program ile photorec geliyor.
Photorec programında dosya tipi seçeneği olduğunu hatırlıyorum. Kurtarmak istediğiniz dosya tipini seçmeniz lazım.
Net'de bir çok nasıl belgesi bulabilirsiniz.
Testdisk kullanımı: Silinen Dosya ya da Sabit Diskleri Kurtarma (TestDisk)
Photorec kullanımı: PhotoRec ile veri kurtarma - Ubuntu Türkiye Wiki
Düzeltme: Önceki mesajımda yazdıklarım photorec içindi tam hatırlamadığım için testdisk yazmış bulundum.
Resimlere ulaştım fakat bunların boyutları ve kalitesi çok düşük. Kurtarma sonrası böyle mi oluyor resimler yoksa daha farklı yolla kurtarmanın yolu var mı?Şimdi photorec programıyla fotoğraflarımı kurtarıyorum. Teşekkür ederim yardımın için. Umarim fotoğraflarda sorun çıkmaz
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.