Çözüldü 1 uzun 3 kısa bip sesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Daha fazla  
RAM
Crucial Sport LP 8x2 3000MHz
SSD veya HDD modeli
Samsung 970EVO Plus M.2
Ekran kartı
ASUS TUF GeForce GTX1660
Anakart
ASUS Prime B450M-K
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600
Bilgisayarı açarken bazen "1 uzun ve 3 kısa" bip sesi duyuyorum. Bilgisayar çalışıyor monitöre görüntü boot süresince gelmiyor. Bilgisayar boot edince monitöre görüntü geliyor. Yani sadece açılırken arada bu hatayı veriyor. Sebebi ne olabilir?

Bu konuya bir göz atabilirsiniz hocam.

Bilgisayarı açarken bazen "1 uzun ve 3 kısa" bip sesi duyuyorum. Bilgisayar çalışıyor monitöre görüntü boot süresince gelmiyor. Bilgisayar boot edince monitöre görüntü geliyor. Yani sadece açılırken arada bu hatayı veriyor. Sebebi ne olabilir?

Hocam RAM kaynaklı olduğu söyleniyor tüm parçaların iyice takılı olduğundan emin olun.

Ekran kartı güç bağlantılarını kontrol edin hocam tam takılmamış olabilir.

Ekrana görüntü kusursuz geliyor. Oyun oynarken drop yemiyorum, sıcaklıklar normal. Kartın güç beslemesinde sorun olsa veya kartta doğrudan sorun olsa sanırım bu kadar rahat çalışmaz. Lütfen internete "1 uzun 3 kısa bip" yazıp ilk bulduğunuz şeyleri buraya yazmayın hepsine baktım.

Hocam RAM kaynaklı olduğu söyleniyor tüm parçaların iyice takılı olduğundan emin olun.
RAM hatası olduğunu sanmıyorum hocam bilgisayar sadece açılırken bu hatayı veriyor. Boot ettikten sonra hiçbir sorun yok. Ve şu an bilgisayar takılı RAM'in tamamını sıkıntısız görüyor.

Bu sesler genelde ekran kartı arızasına işaret eder hocam. Ama ekran kartında sorun olmadığından eminseniz biraz acayip bir durum. Günlük kullanımda sorun oluyor mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı