1 yıl çalışmak üniversite sınavı için yeterli mi?

Flawei

Centipat
Daha fazla  
Sınava yaklaşık 12 ay var. Bu yaz bittikten sonra 12. sınıfa başlıyorum. 9-10-11. sınıf temellerim yok. Eşit ağırlığım. Hedefim ilk 170k. 0'dan başlamayı planlıyorum. Zaman, hedefim için yeterli mi? Tavsiyeleriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sınava yaklaşık 12 ay var. Bu yaz bittikten sonra 12. sınıfa başlıyorum. 9-10-11. sınıf temellerim yok. Eşit ağırlığım. Hedefim ilk 170k. 0'dan başlamayı planlıyorum. Zaman, hedefim için yeterli mi? Tavsiyeleriniz nelerdir?

Verimli çalışırsan yaparsın

Hocam eğitim kategorisini takip edenler bilir, ben geçen sene bu zamanlarda EA ilk 300k kaç net lazım diye konu açıyordum sürekli. Yapar mıydım bilmiyordum. Son aylara doğru ilk 50k hedefi kafama koydum, Haziran başından itibaren full konsantre çalıştım. Hesaplamalarıma göre hedefime ulaşıyorum, 30-80k arası sıralama geleceğini tahmin ediyorum.

Özetçe hedefine sadık kalıp çalışmaya kendini motive edebilirsen bundan kat kat daha iyisini de yaparısn. Yaparsın be koçum! ✊

Derece için en az 2 yıl fakat son 1 yıl düzenli çalışırsan bence rahat 200k gelir.

Hocam eğitim kategorisini takip edenler bilir, ben geçen sene bu zamanlarda EA ilk 300k kaç net lazım diye konu açıyordum sürekli. Yapar mıydım bilmiyordum. Son aylara doğru ilk 50k hedefi kafama koydum, Haziran başından itibaren Full konsantre çalıştım. Hesaplamalarıma göre hedefime ulaşıyorum, 30-80k arası sıralama geleceğini tahmin ediyorum.

Özetçe hedefine sadık kalıp çalışmaya kendini motive edebilirsen bundan kat kat daha iyisini de yaparısn. Yaparsın be koçum! ✊

Beni gerçekten çok motive ettin dostum peki son aylarda nasıl çalıştın neler yaptın sana ulaşabileceğim sosyal medyan var mı?

Beni gerçekten çok motive ettin dostum peki son aylarda nasıl çalıştın neler yaptın sana ulaşabileceğim sosyal medyan var mı?
Nisan civarı Matematiğin Güler Yüzü adlı bir kanalı keşfettim, mesela trigonometriyi 5 saatte özetliyor. Güzel de anlatıyor, tüm özet videolarını soruları tekrar çöze çöze izledim. Mert Hoca'nın 70 videoluk kampları yerine bu Mustafa hoca çok faydalı oldu. Bu şekilde AYT matematik netimi 10'dan 25'lere çıkardım. Okulda her hafta 2 TYT ve 2 AYT denemesi olduk, onun da çok faydası oldu bu konuları kavrayıp kavramadığımı öğrenmek için.

Edebiyatta ise yazar-eser ve dönem özelliklerine yoğunlaştım. Rüştü Hoca ve Türkçenin Matematiği kanalları faydalı oldu (yalnız Türkçenin Matematiği'nin soru tahminleri tutmadı).

Önerim bu yaz TYT'yi hallet (en azından matematikteki tüm konuları hallet, fene de bakabiliyorsan bak). Eşit ağırlıkta TYT'de matematiği ve feni olan öğrenci daha öne geçiyor. AYT'ye çok geç başlama, ben AYT'nin önemini MSÜ'den sonra fark ettim. 50 TYT 40 AYT yapan biri, 70 TYT 30 AYT yapan birinin önündedir mesela.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı