1 Yıldır doğru düzgün iş bulamadım

Nakliyat işinde çalıştım. Asansör olmayan daireler var. En üst kata koltuk takımı vs çıkarıyorduk resmen oturupta ağlayasım geliyordu o derece. Bu aralar çok hassaslaştım iş konusunda. Ekmek parası için çalışan insanları görünce kendimi kötü hissediyorum. Acaba işlerini severek mi yapıyorlar. Çalışmaya muhtaç olmak çok zor gerçekten. Yeri geliyor patron azarlıyor baş eğiyorsun. Bilmiyorum ama çocuk kalmak iyiydi be.

O istede 15 yaşında falan çalışmıştım öyle hatırlıyorum. Asansör falan yok, belimde taşıyordum mobilya ürünlerini, üzgün argın. Sonra bırakmıştım.. öyle zordu ki. Kimse severek işini düzgün yapmıyor bence , çünkü aldıkları paranın bir değeri yok. Karinlari doyuyor sadece. Başka hiç bir şey yok.

Ne işi kurdunuz hocam? Memnun musunuz peki?

İlk başta babamla dekorasyon işi kurduk, bilen bilir babayla çalışmak zor oluyor. Dayanamayıp bıraktım, şimdi o tek başına devam ediyor. Sonra arkadaşımla ve tanıdıklarla lazer kesim üzerine iş kurduk, aramızda kavga oldu ortaklığımı devrettim. En son demir, paslanmaz çelik ve toz boya işi kurduk. Ben ufak ortağım, koşturmaca işlerini ve görüşmeleri hallediyorum. Elemanlar üretimi ve montajı yapıyor.

Memnun değilim çünkü Duisburg'da ağ işletmenliği ve programlama okuyup buralara düştüm. Ailevi ve özel sorunlardan dolayı mecburen kaldım. Bütün kariyerimi ve hayatımı etkileyen ailem oldu. O yüzden sizlere en büyük tavsiyem, vakti gelince ailenizden olabildiğince uzaklaşın. Özellikle sorunlu aile ise hayatınızı tepetakla ediyorlar.

Hocam yanlış anlamayın da siz de yerinizde duramıyorsunuz ki. Yüksek maaşlı ve çok yormayan bir işiniz var ise kalın orada. Ne gerek var sıkıldım falan diyerek ayrılmaya. Burası Amerika değil ki tak diye iş bulasınız, burası Türkiye.

Hocam yanlış anlamayın da siz de yerinizde duramıyorsunuz ki. Yüksek maaşlı ve çok yormayan bir işiniz var ise kalın orada. Ne gerek var sıkıldım falan diyerek ayrılmaya. Burası Amerika değil ki tak diye iş bulasınız, burası Türkiye.
Hocam kalıcı iş bulmak için uğraştım fakat umduğum gibi olmadı 😃

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı