10.000-15.000₺ klima önerisi

Johnnie

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX6650 XT
Ryzen 5 5600X
PRIME B550M-K
32GB RAM 3200MHz
Selamlar,

10m² bir odam var ve evden çalışıyorum. Yazın oda çok sıcak oluyor bundan kaynaklı uygun fiyatlı bir klima arıyorum. Muhtemelen bu fiyat bandında bir klima yoktur diye düşünüyorum biraz baktım çünkü ancak bu işten anlayan arkadaşlar vardır diye danışmak istedim. Eğer yoksa alternatif öneriler de iletebilirsiniz.

Geçtiğimiz yaz su ile çalışan hava soğutucu ve vantilatörü denedim ancak fayda etmedi. Tavan vantilatörü gördüm fakat odadaki havayı vereceği için yine işime yarayacağını sanmıyorum.

Odayı 21-22 derecede bile tutsa bana yeter.

İyi günler.

Merhaba, bir çözüm buldunuz mu bilmiyorum ama araştırma yaparken Google'da sorunuza denk geldim. Aslında benim de arada kaldığım fakat split klimaya yakın olduğum için şimdilik elediğim bir çözüm var. Kumtel markasının mobil kliması gerçekten klima gibi soğutuyor fakat ses sorunu yaratıyor. Bir süre ses sorunuyla kullanıp sonrasında daha düşük bir kullanım moduna alınarak belki ortalama bir sıcaklık değeri yakalanabilir. Fiyatı da 10.000₺ civarında gördüm, söylediğiniz fiyatlara alınabilecek sıfır olan tek klima bu olabilir. Genel olarak ses sorununu saymazsak gerçek klima aslında bu, sadece dış ünitesi içeride çalışıyor gibi ve bir havalandırma borusunu camdan dışarı çıkartmanız gerekiyor. Bunu araştırıp ürün yorumlarında kullanıcılar nasıl bir kurulum yapmış görebilirsiniz.

Hocam teşekkür ederim, bende mobil klimalara yönelecektim ancak havalandırma borusu işimi bozuyor. Kedi sahibiyim ve pencerelerde açılır/kapanır sineklik var. Bundan kaynaklı sinekliği açamıyorum :)

En son neyse parası klima alacağım diye tutuştum ama penceremin olduğu kısımdan bina gideri bulunmuyor. Bina giderine bağlamak için yan balkona vinç yardımı gerekiyor falan bir sürü iş çıktı.
Bende vantilatör koydum monitörün yanına artık bu yaz da idare edeceğiz :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı