Bundan kastınız nedir? Kaç senelik bilgisayar ve bilgisayar donanımı üreten bir markadan bahsediyorsunuz en azından bize bir kanıt, gerekçe sunarsanız inanabiliriz. Bu kulaktan dolma bir bilgiymiş gibi geldi bana, temelsiz, sadece bir iftiraymış gibi. Keza öyle de, yemin etmekle olmuyor o işler.
Diğer kısma gelince, MSI fahiş fiyatlara kalitesinin üstünde satışlar yapıyor (gerçekten yapabiliyorsa tabii.), Excalibur'un tasarımını ben hiç beğenmedim bu yüzden tavsiye etmem Casper acilen bir tasarım değişikliğine gitmeli bana kalırsa. Arkadaş alacağı cihazı üniversiteye götürecek, günü gelecek sınıfa getirecek yurt odasında yatmayacak o laptop biraz da şık tasarımlı bir şey ister bence. Lenovo desen 2021 modelleri hayal bize Mart'dan beri listeleniyor sadece, bir iki modeli geldi onları tercih edebilir kalanları 2020 model bence alınmaz bu tarihde neredeyse 2022'ye gireceğiz hala 2021 modellerini bekliyoruz.
Bu bütçeyi aşabilirse 12 bin TL'ye Hepsiburada'da 2021 model Lenovo Legion 5 cihazı gelmiş onu alabilir bu tarihin en düşük ve en güçlü RTX 3060'ına sahip (çünkü 130 Watt.). Aşamazsa da belirttiği ASUS modeli, dash serisi veya Dell tercih edebilir ben baktığımda onlar bu fiyat bandındaydı. O bütçeye en fazla RTX 3050/ 3050 Ti modellerinden geliyor zaten bende bakıyorum bu seviyelerde bulabildiklerim bunlar;
Not: Kaynak Akakce.com, tarih 08.09.21 saat 12:36
Şahsen HP Pavilion'un tasarımını da ben beğenmiyorum ama bu fiyata sunduğu ınte i7, 16 GB RAM iyi gibi duruyor.
Tabi bana sorsanız hangisini alırdın diye, 12 bin TL'ye bütçemi aşabilseydim Lenovo'nun bahsettiğim modelini alırdım, aşamasaydım da ben alana kadar daha iyisi çıkmazsa yukarıdaki listelediğim modellerin başkındaki ASUS Gaming serisi dizüstünü alırdım. Benim için donanım ve saf gücün yanında tasarım da çok önemli.
2. not: Bu yazıda geçen tüm dizüstülerin soğutması, kalitesi, kasa malzemesi, sıcaklık değerleri, FPS değerleri veya performansları hakkında bir bilgim olmayıp sadece belirttiğim kaynak üzerinden cihazın fiyatı, tasarımı ve sahip olduğu donanım özelliklerine dayanarak önerilmiştir veya bahsedilmiştir. Alacak olan arkadaşların iyice inceleyip emin olduktan sonra alması şiddetle önerilir. Keza bu konuda sorumluluk kabul etmem.