Monitörlerde 1 harf bile her şeyi değiştirebilir. Genelleme yapmamak lazım o yüzden. Bu modelin iyi olduğuna oldukça eminim. Şu konuda Berkay bunun incelemesini paylaşmış. İstersen ona bakabilirsin.
Ikisi tamamen farkli iki model. Tek farklari pivot ozelligi diyenlerin yanlis bilgisine inanip yanlis bir satin alim gerceklestirmediniz umarim. VG27AQML1A mukemmel bir orta-ust model iken VG27AQM1A giris seviye bir model. Panel farkliliklari var, bu da zaten direkt olarak farkli olduklari...
www.technopat.net
Qpx ile VG27AQML1A'nın farklı panel kullandığını söylüyordu. Ama panel bilgilerine baktığımda aynı panel bilgisini girdiklerini gördüm. İkisinde de Boe'nin ME270QHB-NF1 paneli olduğunu belirtmişler.
GS27Qx'in incelemesini buldum. Renk gamutu, parlaklık ve kontrast olarak konudaki modellerden daha zayıf. Alınabilirliği yok. Güncel olarak gördüğüm en iyi görüntü kalitesi sıralaması G274qpx>VG27AQML1a>27GR83Q-B. F/P olarak da aralarından en iyi olanın ASUS olduğuna kanaat getirdim. İstersen LG de alabilirsin. Zorla ASUS aldıracak değilim.
@L0cus
TUF yorumlarına da bakmanı tavsiye etmem. 5 bin TL'ye satılan TUF monitöre laf yaptılar diye 13.5k civarında satılan TUF kötü mü oluyor? Panel ve arka aydınlatma farklı. Rakipleri farklı. Bir monitör kötü diye diğeri de kötü olamaz. Ben ASUS'un monitörlerini genel olarak beğeniyorum bu arada.